Nemrut Dagi

Op de top van een 2100 meter hoge berg in Oost-Anatolië staat Nemrut Dagi, een religieus complex met enorme stenen sculpturen. In de vijftig meter hoge grafheuvel ligt waarschijnlijk een koning die voor Christus leefde begraven. Rondom de grafheuvel liggen stenen hoofden en andere beelden. Nemrut Dagi is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Informatie over Nemrut Dagi

Beste foto's & tips van Nemrut Dagi

'509870' door photofreak '509870' door photofreak

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Laatste Nemrut Dagi

photofreak

De laatste van het prachtige en vooral bijzondere Nemrut Dagi. Zoals je ziet is dit gebied ook tijdens zonsondergang prachtig, ik kan dit dan ook zeker aanraden. De klim er naartoe is goed te doen. De afdaling vind ik wat spannender want het is behoorlijk steil en met kiezelstenen dus je glijdt gemakkelijk uit.

'509660' door photofreak '509660' door photofreak

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

2 fotomodellen tijden

photofreak

Het is een klim om naar boven te komen en je kan je door deze knuffels laten dragen. Daar ben ik zelf geen voorstander van maar ik kan me indenken dat mensen die slecht ter been zijn dit wel doen. Ik zie ze liever als fotomodellen voor een prachtige zonsondergang.

'509510' door photofreak '509510' door photofreak

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Fotomodel tijdens...z

photofreak

Wat een heerlijke plek om van de zonsondergang te genieten. En als er dan ook nog een vriendelijke man voorbij komt die het plaatje af wil maken dan ben ik helemaal blij.

Laat kaart zien