Bodrum beste reistijd

Het weer in Bodrum

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Bodrum te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Bodrum? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Bodrum

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordwest Bodrum:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Turkije:Door heel Bodrum trekken, zonder bomvolle stranden en volgeboekte hotels, maar met zon en lange dagen? Dat doe je in mei tot het midden van juni. De tweede beste reistijd valt in september of oktober.


Reisadvies Bodrum: is Bodrum veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
23 april Dag van de Soevereiniteit, 19 mei Herdenkingsdag Atatürk, 29 oktober Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Bodrum

Beste foto's & tips van Bodrum

'494778' door pkoelewijn '494778' door pkoelewijn

TurkijeBodrum

TurkijeBodrum

Windmolens

pkoelewijn

Als je van Kos naar Bodrum vaart, zie je de windmolens hoog op de berg links van de havens staan. Het is leuk om naar die molens te gaan omdat je vandaar een prachtig uitzicht op Bodrum en de burcht hebt. Er zijn in totaal 7 molens, de meeste in zeer slechte staat.

'502867' door Fransvdg '502867' door Fransvdg

TurkijeBodrum

TurkijeBodrum

Boodschappen doen in.

Fransvdg

Vanuit Kos (Griekenland) ben ik met de veerboot naar Bodrum in Turkije gevaren. Dat duurt, afhankelijk van de maatschappij die je kiest, ruim een uur. Op een dagexcursie naar Bodrum kun je veel doen: historische bezienswaardigheden bekijken, shoppen, naar de markt en ik had ook nog tijd voor een hammam. Deze foto maakte ik op weg naar de markt. Voor vluchtelingen is de overtocht Bodrum - Kos veel lastiger. Ik heb in oktober 2014 gezien hoe twee Syriërs vlak voor vertrek uit Bodrum van boord werden gehaald. Zij zullen dus waarschijnlijk, met gevaar voor eigen leven, Europa illegaal zien binnen te komen. Nu in augustus 2015 is de situatie echt nijpend aan het worden op Kos. Iedereen onbeperkt naar Europa laten komen leidt tot grote, nieuwe problemen. Maar mensen laten verkommeren is niet humaan........Ik vraag me echt af hoe dit probleem opgelost moet gaan worden. Zelf kies ik voor meer humanitaire hulp in de landen van herkomst. Maar ook dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, helaas.

'495653' door pkoelewijn '495653' door pkoelewijn

TurkijeBodrum

TurkijeBodrum

Bodroevend

pkoelewijn

Ik heb al eerder de windmolens van Bodrum laten zien. Het waren er 3 waarvan er 1 gerestaureerd was. Op deze foto de overige 4. Een bedroevend zooitje. Het plekje waar ze staan is echter toch de moeite waard om te bezoeken. Je hebt alom prachtige uitzichten over de stad, de haven en de zee.

Laat kaart zien