Xigaze beste reistijd

Het weer in Xigaze

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Xigaze te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Xigaze? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Xigaze

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Xigaze:Tibet kan vanwege de grote hoogte het best bezocht worden in de zomer omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is. Het is er dan warm, droog en zonnig. Aangezien de zomer ook de drukste tijd is, is de beste reistijd mei, juni en september.


Reisadvies
Voor Xigaze geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 januari nieuwjaarsdag, 1 mei Dag van de arbeid, 4 mei Dag van de jeugd, 1 juni Dag van het kind  

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

Informatie over Xigaze

Beste foto's & tips van Xigaze

'257313' door Esther '257313' door Esther

TibetXigaze

TibetXigaze

Wat is er in de...aan

Esther

Deze vrouw stond op de markt aandachtig te luisteren naar de marktkoopman die zijn waar aanbod. Volgens mij vertrouwde ze hem niet helemaal met zijn aanbieding van de week........

'244520' door ruudblok '244520' door ruudblok

TibetXigaze

TibetXigaze

Pelgrim

ruudblok

Tibet is het hoogste land van de wereld. Het land ligt midden in het Himalaya gebergte en is lange tijd voor de rest van de wereld verborgen geweest. Deze foto is gemaakt tijdens een driedaags feest. Deze pelgrim komt uit een gebouw het licht in. De deuren van het Tashilhunpo klooster zijn vandaag gesloten, maar op de grote muur is wel de thangka neergelaten. Een kleurrijk kleed in vele heldere kleuren. Van heinde er ver zijn de mensen naar Shigatse gekomen om deel te nemen aan het feest. Ook de monniken zijn gekomen. In bruinrode pijen zitten ze op de grond en zingen hun eentonige gebeden, begeleid door typische Tibetaanse muziekinstrumenten. Mensen blijven staan om te luisteren en om bankbiljetten op het rode kleed te leggen. De grote gebeds-molens in de muur aan de kant van de straat, worden door talrijke handen in beweging gebracht, terwijl geluidloze gebeden worden gemompeld.

'519150' door travelbag '519150' door travelbag

TibetXigaze

TibetXigaze

Koeienflatsen

travelbag

Op weg naar Xigaze stoppen we om even te benen te strekken bij een klein dorpje. We kunnen hier even rondlopen. We mogen zelfs binnen in een huis kijken van een van de bewoners. Zij laat trots haar huis zien. Ze hebben een soort balkonnetje waar ze de koeienflatsen bewaren. Deze gebruiken ze weer voor het stoken.

Laat kaart zien