Xigaze

Met 50.000 inwoners is Shigatse de tweede grote stad van Xigaze. De naam betekent ‘mooie plek’. Je vindt hier een bruisende markt. Ook kun je het indrukwekkende Tashilhunpo klooster en de zetel van de Panchen Lama (na de Dalai Lama de hoogste spirituele leider) bezoeken.

Informatie over Xigaze

Beste foto's & tips van Xigaze

'257313' door Esther '257313' door Esther

TibetXigaze

TibetXigaze

Wat is er in de...aan

Esther

Deze vrouw stond op de markt aandachtig te luisteren naar de marktkoopman die zijn waar aanbod. Volgens mij vertrouwde ze hem niet helemaal met zijn aanbieding van de week........

'244520' door ruudblok '244520' door ruudblok

TibetXigaze

TibetXigaze

Pelgrim

ruudblok

Tibet is het hoogste land van de wereld. Het land ligt midden in het Himalaya gebergte en is lange tijd voor de rest van de wereld verborgen geweest. Deze foto is gemaakt tijdens een driedaags feest. Deze pelgrim komt uit een gebouw het licht in. De deuren van het Tashilhunpo klooster zijn vandaag gesloten, maar op de grote muur is wel de thangka neergelaten. Een kleurrijk kleed in vele heldere kleuren. Van heinde er ver zijn de mensen naar Shigatse gekomen om deel te nemen aan het feest. Ook de monniken zijn gekomen. In bruinrode pijen zitten ze op de grond en zingen hun eentonige gebeden, begeleid door typische Tibetaanse muziekinstrumenten. Mensen blijven staan om te luisteren en om bankbiljetten op het rode kleed te leggen. De grote gebeds-molens in de muur aan de kant van de straat, worden door talrijke handen in beweging gebracht, terwijl geluidloze gebeden worden gemompeld.

'519150' door travelbag '519150' door travelbag

TibetXigaze

TibetXigaze

Koeienflatsen

travelbag

Op weg naar Xigaze stoppen we om even te benen te strekken bij een klein dorpje. We kunnen hier even rondlopen. We mogen zelfs binnen in een huis kijken van een van de bewoners. Zij laat trots haar huis zien. Ze hebben een soort balkonnetje waar ze de koeienflatsen bewaren. Deze gebruiken ze weer voor het stoken.

Laat kaart zien