Sichuan

Sichuan is een provincie in het zuiden van China. Het westelijke deel bestaat uit de oostelijke bergketens van de Himalaya. De hoogste berg is de Gongga Shan (7590 meter). Dit deel wordt tot het historische Sichuan gerekend. Sichuan heeft uitgestrekte landschappen en traditionele Chinees-Tibetaanse dorpjes.

Informatie over Sichuan

Beste foto's & tips van Sichuan

'297539' door FRIEDAJANSEN '297539' door FRIEDAJANSEN

TibetSichuan

TibetSichuan

Yakboter thee

FRIEDAJANSEN

Wij hebben een nacht gelogeerd bij Tibettanen. Dat was een hele belevenis. (zie tip). Op de foto zie je een zoon van een Tibetaan. Hij drinkt yakboter thee. Ons kon het niet bekoren. Het smaakt ook erg zoutig. Zie ook zijn vieze nagels. Wij gingen zonder ons te wassen in eigen kleren naar bed over het toilet maar niet te spreken. Geheel andere gewoonte's dan bij ons.

'233338' door sidonius '233338' door sidonius

TibetSichuan

TibetSichuan

Houtvervoer

sidonius

Aan de rand van het Yamdruk Tso, bij het dorp Nagartse, troffen we deze trekker volgeladen met hout. Hout is een kostbaar iets in Tibet, eer groeien bijna geen bomen. Zorgvuldig worden de stammetjes van kleine bomen en struiken die er zijn, gekapt en vervoerd...op van die aparte Aziatische trekkers. Voor ons een bijzonder vervoermiddel.

'251002' door sidonius '251002' door sidonius

TibetSichuan

TibetSichuan

Moeder of oma met...

sidonius

Een moeder (of oma?) met haar (klein)kind in Nagartze, een plaatsje aan het Yamdruk Tso. Aan de gezichten kun je goed zien hoe hard het klimaat is, hoog, droog en koud. Het is moeilijk om te leven en te overleven in de kleine Tibetaanse dorpjes, waar voortdurend moeite gedaan wordt om hout te sprokkelen voor het vuur (er groeit nauwelijks een boom op die hoogte) en om iets te verbouwen. Veel groenten en fruit wordt dan ook geïmporteerd, en mest wordt gedroogd om als brandstof te dienen. Van het gezicht van deze vrouw straalt de zorg om het bestaan af, vind ik.

Laat kaart zien