Himalaya

De Himalaya vormt de scheiding tussen de hoogvlakten van het Himalayaaans Plateau in het noorden en de riviervlaktes van het Indisch Subcontinent in het zuiden. Wat je veel ziet in Himalaya zijn de vrolijke en kleurige gebedsvlaggen die je werkelijk op de meest ondenkbare plaatsen tegenkomt, zelfs op de hoogste bergpassen. Ook runderen zoals yaks zul je geheid tegenkomen tijdens een tocht door 's werelds hoogste bergketen.

Informatie over Himalaya

Beste foto's & tips van Himalaya

'488224' door RoelBeurskens '488224' door RoelBeurskens

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Yak op 5200m

RoelBeurskens

Waar je in de Alpen uren moet lopen om om maximaal 4800 meter te komen rijd je hier in Tibet met de auto zo naar toe. Op elke hoge pas wapperen de gebed vlaggetjes in de reine wind zodat de gebeden ver dragen.

'552634' door travelbag '552634' door travelbag

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Een rust momentje in.

travelbag

Op weg naar het Mount Everest base Camp. Een dag voor tijd stoppen we op een mooie plek niet van ver van het beginpunt. Hier heb je al het gevoel of ben je alleen op de wereld. Schitterende uitzichten waar je ook kijkt. En toch ook op deze plekken kom je weer lokale mensen tegen,die toch op weg zijn ergens naar toe.

'498036' door MiekeDeHaas '498036' door MiekeDeHaas

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Yak in de Himalaya

MiekeDeHaas

De Tibetanen kunnen zich een leven zonder deze ruige runderen niet meer voorstellen. Loodzware lasten draagt hij makkelijk en ondanks zijn stoere uiterlijk is hij een voortreffelijke klimmer, zelfs in onherbergzame gebieden. Een Yak kan wel 25 jaar oud worden. Ze zijn waardevol voor de bevolking. Ze leveren wol, melk, leer en mest. Daar maken ze weer boter van, tenten, kleding, wol, kaas en de mest dient als verwarmingsmateriaal.

Laat kaart zien

Laatste Himalaya artikelen

Dit is de meest afgelegen plek ter wereld

Je bent er zo’n drie weken onderweg om een aanzienlijke stad te bereiken en zelfs het laagste punt is nog vier kilometer hoog.

Je bent er zo’n drie weken onderweg om een aanzienlijke stad te bereiken en zelfs het laagste punt is nog vier kilometer hoog.