River Kwai

'293836' door primavera31 '293836' door primavera31

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Bamboo rafting op de.

primavera31

Heerlijk rustgevend dat bamboo raften op de rivier Kwai. deze man's zijn tattoo's vertelt zijn levensverhaal en wou hem absoluut als voorgrond in mijn foto vangen.

'488409' door Jeanne '488409' door Jeanne

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

De waterfall Sai Yok

Jeanne

Sai Yok National Park is de thuisbasis van bergen, watervallen en grotten. Het is een onderdeel van het Westerse Bos Complex, een bescherm gebied. Een mooie wandelomgeving waar de lokale mensen ook graag komen als ze vrij zijn. De waterval is niet alleen mooi maar kan ook praktisch zijn!!

'316395' door LRison '316395' door LRison

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Vissen en zwemmen

LRison

Op een platvorm in de river Kwai gingen deze jongens vissen,de hengel uitgegooit,maar wachten op vis was er niet bij er werd uitgekleed en ze gingen lekker zwemmen,of er ook nog wat gevangen werd heb ik niet gezien.

'339623' door janetj '339623' door janetj

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Brul kikker

janetj

Bij terugkomst bij ons drijvende hotel op de River Kwai sprongen er allemaal van deze beestjes rond. De ene nog groter dan de ander. En wat een geluid kunnen ze maken! Het koste vele foto's en een kwestie van geduld voor we er 1 met een opgeblazen keel.

'270674' door Jessievanhoof '270674' door Jessievanhoof

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Meisje op de trein

Jessievanhoof

Op de trein van Bangkok naar Kanchanaburi zat dit meisje met haar ouders op de bank achter ons. Tijdens de 5 uur durende rit gaf ze geen kik, ze staarde voortdurend naar het voorbijglijdende landschap met een aanstekelijke verbaasdheid omtrent wat er te zien was.

'299536' door LRison '299536' door LRison

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Begraafplaats

LRison

Dit is de oorlogs begraafplaats in Kanchanaburi waar meer dan 5000 oorlogsslachtoffers liggen waaronder 1800 Nederlanders,zij zijn gestorven terwijl zij als krijgsgevangene moesten werken aan de bouw van de Birma spoorlijn.het kerkhof wordt onderhouden door the Commonwealth War Graves Commission

'504908' door Jeanne '504908' door Jeanne

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Varen over de Kwai

Jeanne

In Han Tok stappen wij in een longtailboot en varen over de Kwai naar Mon Village. Alvarende ben je één met de natuur, de flora en fauna is zeer divers! Om alle hectiek te vermijden is dit een aanrader, de rust en de ruimte doet je goed, althans zo hebben wij het ervaren!!

'276062' door Diana '276062' door Diana

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Kiekeboe!

Diana

Vanuit Kanchaburi zijn we met de trein een stuk over de gewraakte spoorlijn gereden. een belevenis op zich omdat, in tegenstelling wat we hadden verwacht, vrijwel geen toeristen in deze trein zaten. Er zaten voornamelijk vrouwen in die van de markt terugkwamen en deze jongens, die zojuist uit school kwamen en met hun koppie uit de trein hingen. Say cheese! En dat deden ze..... Gescande foto

'443065' door wisseschout '443065' door wisseschout

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Treinreisje

wisseschout

Vanuit de achterdeur van de trein die vanaf Kantchanaburi was vertrokken over de zgn doden spoorlijn. De zon kwam net op en zette de omgeving en de rails in een gouden gloed

'230048' door MadonnaPrinz '230048' door MadonnaPrinz

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Leuke ervaring

MadonnaPrinz

In het Ewaran National Park heb je meerdere watervallen van verschillende nivo's. In totaal zijn het er 7, je kunt wel begrijpen als je eenmaal bij de bovenste bent het vreselijk warm hebt en zin hebt in een koele duik. Eenmaal in het water schrik je je in de eerste instantie een hoedje en jump je gelijk het water weer uit. Er zit een soort vis in het water die je aan gaat zitten knabbelen, ze vinden het heerlijk om je dode huidcellen te eten. Het is ff wennen ........een leuke ervaring is het in ieder geval wel.

'365273' door herman m '365273' door herman m

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Zonsondergang boven d

herman m

Tijdens een rit met de trein over de beruchte Birma-spoorlijn tussen Wang Pho en Tha Kilen hadden we op bepaalde plekken een mooi uitzicht op de rivier Khwae Yai (grote Kwai, Khwae in het Thais, bij ons beter bekend als de Kwai). Deze opname is gemaakt kort voor zonsondergang. De Birma-spoorlijn wordt ook wel de dodenspoorlijn genoemd. Dit is de bijnaam gegeven door geallieerde krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog die door de Japanse bezetters waren gedwongen de spoorlijn aan te leggen tussen Nong Pladuk in Thailand en Thanbyauzayat in Myanmar (Birma). Het werk aan de spoorlijn begon op 16 september 1942 en werd 16 maanden later voltooid, ondanks berekeningen van Japanse ingenieurs dat het minimaal 5 jaar zou duren om de 415 kilometer lange en 1 meter brede spoorlijn aan te leggen. Tijdens de aanleg stierven per dag gemiddeld 75 arbeiders; 15.000 krijgsgevangenen stierven aan uitputting, ziekte en ondervoeding. Onder hen waren 7000 Britten, 4500 Australiërs, 131 Amerikanen en bijna 3000 Nederlanders (KNIL-militairen en Nederlanders uit toenmalig Nederlands-Indië). Ook stierven ongeveer 100.000 Thaise en Indonesische Romoesja's en Birmaanse en Maleisische dwangarbeiders bij de aanleg door het moeilijke gebied.

'444074' door Lisannedegelder '444074' door Lisannedegelder

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Floating Market...Dam

Lisannedegelder

Op deze floating market zo'n 150 kilometer van Bangkok vandaan waan je je echt even in het Azië van de reisgidsjes. Mannen en vrouwen varen langs op hun bootjes die tot de nok toe volgeladen zijn met fruit, groenten en soms zelfs met complete BBQ'tjes waarop kip en bananen geroosterd worden.

'301157' door Cobinho '301157' door Cobinho

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Chinese tempel aan de

Cobinho

Deze keer heb ik het woord kleurrijk niet in mijn titel gebruikt ;-) Op een boottocht naar de `Brug over de rivier de Kwai' passeerden we de deze kleurrijke, Chinese tempel. We kregen helaas geen tijd om deze te bezichtigen, de boot voer door! Ik moest het dan ook doen met snel wat foto's maken.

'328067' door hansdewildt '328067' door hansdewildt

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Oplossing !

hansdewildt

Water genoeg in Thailand en zeker bij de River Kwai. Maar waar laat je al die boten zonder de doorgang te versperren. Nou daar hebben ze het volgende op gevonden..........Je hangt ze gewoon op en dan ook nog boven elkaar. Zou dat misschien een oplossing zijn voor ons parkeerprobleem van de bewoners in de binnenstad.....?

'403839' door Mary54 '403839' door Mary54

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Vroeg in de morgen

Mary54

Heel avontuurlijk was het overnachten op de River Kwai in het floatel,`s morgens al heel vroeg word je wakker van allerlei dieren geluidjes je staat op en kijkt uit je raam (zonder glas) en ziet dit prachtige mistige beeld dan wilde je dat je elke ochtend zo wakker kon worden!

'521787' door geervannesmeed '521787' door geervannesmeed

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Tochtje op de Mae...K

geervannesmeed

Na een heerlijke tocht in het natuurgebied rond de River Kwai en een rustige boottocht op de Mae Klong, wilden we ook zeker even het water op met een longtailboot. Die kans kregen we toen we de "Bridge on the river Kwai" in Kanchanaburi bezochten. Het werd een spectaculaire tocht op volle snelheid van ongeveer een kwartier heen en een kwartier terug. Fris en uitgewaaid legden we daarna aan bij een drijvend restaurant waar een heerlijke Thaise lunch klaar stond.

'390150' door RReintjes '390150' door RReintjes

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Lege trein

RReintjes

Onderweg op rondreis waren wij onderweg van Erawan naar Nam Tok, daar zouden wij de trein pakken voor een reisje langs de River Kwai. Op het station stond wel een wagon, maar geen locomotief. Wij moesten wachten, dus maar even in de trein gesprongen om deze foto te maken.

'483696' door kruytflo '483696' door kruytflo

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

River Kwai Jungle...R

kruytflo

Dit drijvende hotel op de rivier de Kwai in de provincie Kanchanaburi wordt omgeven door tropische bossen. Het zijn milieuvriendelijke kamers die op een bamboevlot drijven. Heel speciaal. Wij hebben er 2 nachten doorgebracht. De rivier stroomt erg snel. Wij hebben er voor gekozen om ons met een bootje ons rivier opwaarts overboord te zetten en ons op de stroming met een zwemvest aan terug te laten drijven naar het hotel. De longtail boten blijven in de buurt voor je weet maar nooit. Een feestje. s'Avonds wordt alles verlicht met olielampen in plaats van elektriciteit. Elke kamer heeft een terras met een ligstoel en een hangmat wat puur genieten is. Als er een moessonbui passeert lig je daar heerlijk in je hangmat je boekje te lezen. Het ligt in het hart van Nationaal Park Erawan,

'360144' door Jenny '360144' door Jenny

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Wai

Jenny

Nabij de River Kwai krijgen we de kans om 's morgens een school te bezoeken. Alle leerlingen verzamelen zich aan het begin van de dag op het centraal gelegen grasveld. Na een moment van stilte/bezinning verlaten de groepen, elk in een eigen outfit, een voor een het veld om naar hun klas te gaan. De oudsten gaan eerst en worden gegroet door de jongeren. Dit jongetje behoort tot de kleutergroep die is gekleed in knalroze pakjes. Sommige kinderen vinden het leuk om ons een handje te geven. Dit dotje deed de "wai".

'401590' door RReintjes '401590' door RReintjes

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

River Kwai Bridge

RReintjes

Het hele gebied langs de River Kwai is heel bezienswaardig. Mooie natuur, een prachtig te maken treinreis vanuit Nam-Tok of een overnachting op drijvende hotels, zonder licht en water. Hier de beroemde brug.

'436654' door wisseschout '436654' door wisseschout

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Zonsopkomst

wisseschout

Pak de eerste trein over de zogenaamde dodenspoorlijn. Je hebt dan de trein bijna voor jezelf alleen en hebt een prachtige zonsopkomst als extraatje. Wel even vroeg opstaan

'424390' door melbers '424390' door melbers

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Erawan watervallen

melbers

De Erawan watervallen bestaat uit 7 niveau's en in de vorm van een grote trap. Via een mooi pad kun je alle 7 "trappen" bekijken. En overal mag je zwemmen. De vissen in het water sabbelen vooral aan je tenen, in het begin een beetje raar (geen dr fish meer nodig :)). Wanneer je naar het 3e niveau wilt, moet je eerst al je flesjes drinken laten zien en borg betalen. Op deze manier voorkomen ze dat er afval achterblijft in de natuur, een mooi systeem.

'417560' door TicoTica '417560' door TicoTica

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Over de brug

TicoTica

De Dodenspoorlijn zou eigenlijk 415km lang worden om Bangkok met Yangon in Birma (tegenwoordig Rangoon, Myanmar) te verbinden. De lijn is echter nooit verder gekomen dan het traject tussen de huidige Ban Pong en Nam Tok treinstations. Uiteindelijk is dit 130km lange traject in 1947 opgekocht door de Thaise spoorwegen en is vandaag de dag nog steeds in gebruik. Tijdens de bouw van deze spoorlijn stierven ongeveer 15.000 westerse gevangenen (waaronder 3.000 Nederlanders). De gesneuvelde Nederlanders zijn te vinden op de Kanchanaburi Allied War en Chung Kai begraafplaats. Een treinrit over de Dodenspoorlijn en over de brug over de rivier Kwai kun je gemakkelijk maken vanaf bv Kanchanaburi, deze loopt tot aan station Nam tok.

'518621' door Zandkorrel '518621' door Zandkorrel

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Bridge on the river..

Zandkorrel

Dit is de beroemde 'Bridge on the river Kwai'. Ik heb er niet meer van gezien dan vanuit dit standpunt, want toen ik er een paar passen verder op ging, werd ik overvallen door een hevige aanval van hoogtevrees. Je kijkt er overal doorheen naar beneden en hoewel er niemand doorheen zakte, durfde ik niet meer verder...