Thailand image
Thailand image Thailand image

Thailand

Reviews

Thailand
Azië
REDACTIE

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Thailand Noordoost Thailand
In dec. 2019 maakten we als onderdeel van onze 5- weekse reis door Singapore/ Thailand een rondreis met huurauto door het Noord-oosten van Thailand. We zijn van Chiang Mai naar Bangkok gereden en hebben onderweg een aantal pareltjes bezocht die nog vrijwel niet door toeristen worden bezocht. Zelfs in het toeristische Thailand zijn er nog genoeg plekken waar je als toerist nog een uitzondering bent. Op de route van Sukhotai naar Dan Sai deden we Wat Pha Sorn Kaew aan, een onder de Thai zeer populair Boeddha complex op een rots. Eyecatcher zijn de 5 witte Boeddhabeelden die achter elkaar en op verschillende hoogtes zijn opgesteld. Het is bijzonder imposant om te zien. Onderdeel van hetzelfde complex is een grote pagoda, die versierd is met een kleurrijk mosaic van maar liest 5 miljoen stukjes glas en aardewerk. Het kleurenpalet is bijzonder fraai, zeker als de zon erop schijnt. Trappen, pilaren, muren en plafonds zijn bewerkt en je kijkt er je ogen uit. Zeker in het weekend (wij waren er op zondag) is het overlopen door Thai en zijn er verkeersregelaars om de drukte op de berg enigszins te regelen. Toeristen hebben wij niet gezien. dat deze streek (Isaan) zo bijzonder.
Regio
  • imposante combinatie van 5 Boeddha's
  • niet toeristisch
  • prachtige kleuren
  • uniek bouwwerk
  • kan extreem druk op de smalle weg de berg op
Review geplaatst op 2020-03-29
10
Thailand
Suzanne was hier 15 Mar 2018
Het kleinste eiland van de 3. Elk heel verschillend. Een gemoedelijk, wel toeristisch maar niet storend, eiland met een prachtige onderwaterwereld. Overal vissen in prachtige kleuren, zelfs haaien kan je spotten. Doe rustig aan, verleng je verblijf nog een paar nachten en huur een scooter om elk weggetje en strandje te ontdekken. Het is hier heerlijk!
Land
  • Snorkelen
  • Een beetje afgelegen
  • Het echte eilandleven
  • Mooie natuur
  • Bekend onder toeristen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand
Manon was hier 15 Mar 2018
Een heerlijk, betaalbaar paradijs. Ondanks de mega kakkerlak ( het leek op een kakkerlak met rode strepen) in de badkamer en de kwallen die op me afkwamen, is het het fijnste land waar ik ooit geweest ben! Wilde olifanten, aapjes, prachtige uitgerekte stranden... Het eten is er ook heerlijk, echt heerlijk. Behalve de hygiëne het leukste, avontuurlijkste vakantieland waar ik ooit geweest ben.
Land
  • Eten
  • Dieren
  • Betaalbaar
  • Vriendelijkheid
  • Cultuur
  • Mooie stranden
  • Hygiëne
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand
Anneke was hier 15 Mar 2018
Prachtig nationaal park bestaande uit zeer oud regenwoud en een enorm meer. Hier hebben we een boottocht gemaakt wat avontuurlijk en zeer bijzonder was in dit natuurgebied. We waanden ons in een hele andere wereld.
Land
  • Natuur
  • Toerisme
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Thailand
monica was hier 15 Mar 2018
Ik heb al zoveel mooie plekjes op de wereld gezien.. Nieuw Zeeland/Australie /Sri lanka/Indonesie enz enz . Thailand was ik ooit 25 jaar geleden geweest en nu deze zomer weer . Wat een Heerlijk land !! Met zoveel plezier met mijn gezin bestaande uit 2 volwassenen en 3 kinderen 20/18/15 jaar gereisd .Mooie plekjes met een eigen stempel. Chiang Mai waar we de longnecks hebben gezien ..geriverraft . gemountainbiked ..de olifanten en nachtmarkt . De adembenemende floatel in Kanchanaburi waar je in schommelstoel op je veranda naar het geluid van stromend water en vogelgeluiden helemaal tot rust komt. Eilanden Koh Tao en Koh Samui waar de stranden fantastisch zijn en het snorkelen waanzinnig mooi is .Mijn huis op Koh Tao was een dream en het hotel nikki beach Koh samui was little Ibiza .Thailand rocks voor iedereen rustzoekers tot feestgangers
Land
  • voordelig
  • heerlijk eten
  • vriendelijk
  • the smile
  • gevarieerd
  • veilig gevoel
  • geen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand
sabine was hier 15 Mar 2018
Alles wat ik van Thailand verwachtte -al jaren mijn droombestemming- is in veelvoud uitgekomen. De glimlach van het land, het overweldigende van de natuur, de sereniteit van de mensen. Wie niet als een ander mens terugkeert uit Thailand, heeft enkel twee weken liggen zonnen aan een luidruchtig, van toeristen vergeven strand op Koh Phi Phi. Wij hadden alles geboekt via www.bezoekthailand.nl, dikke pluim, alles was zoals afgesproken, niks was teveel moeite. Wij hadden onze eigen auto met chauffeur. Zo geef je de mensen werk én je ziet dubbel zoveel als in de reisboeken staat. Onze chauffeur liet ons van alles proeven en wist tempels zijn waar geen toerist was. We waren zo speciaal dat we zelfs met de gouverneur op de foto moesten! In ecohotel River Kwai Jungle Rafts overvalt je een rust die wij zo ontwent zijn dat het je even duizelt. Terwijl de olifanten baden en jij drijft in de rivier, bekvechten de apen in de jungle aan de oever en worden de olielampen aangestoken. Heerlijk om even zonder elektriciteit te zijn, en dus onbereikbaar. De stille kracht van het verleden ervaar je best op de fiets, bv in Ayutthaya waar je als een prinses slaapt in de oase van het Baan Thai House. In het War Museum in Kanchanaburi krijg je dan weer kippenvel door de verhalen van de zwarte kant van dat verleden. En eindigen kan niet beter dan in het paradijselijke Le Vimarn op Koh Samet, een luxueuze versie van Robinson spelen om amper drie uur van Bangkok. Was ik er almaar weer...
Land
  • van religie doordrongen, tot in de kleinste dingen, zelfs in metropool Bangkok
  • geheimzinnige jungle
  • die glimlach!
  • overheerlijk eten voor 1 euro op straat
  • zo authentiek, basic of luxueus als je zelf wil
  • te veel te zien, te weinig tijd!
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand Noordoost Thailand
Cambodja ontbreekt nog in mijn lijstje van bezochte landen, en Angkor Wat heb ik dus ook nog niet bezocht. Maar tot mijn verrassing vind je ook in Noordoost Thailand meer dan tweehonderd Khmer-tempels, een groot deel van Noordoost-Thailand maakte ooit deel uit van het Khmer-rijk met hoofdstad Angkor. De 11e eeuwse Khmer-ruïnes Prasat Hin Phimae liggen iets ten noorden van Khorat. Dit complex is mooi gerestaureerd door dezelfde experts die ook verantwoordelijk waren voor de restauratie van de Angkor Wat in Cambodja. Er is ook een fraai infocentrum. Toen wij er waren waren we de enige bezoekers, Noordoost Thailand is helemaal nog weinig toeristisch, dus beslist een aanrader.
Regio
  • nog weinig toeristen
  • alternatief(je) voor Angkor Wat
  • mooi gerestaureerde Khmertempel
Review geplaatst op 2019-02-13
7
Thailand Bangkok
In Thailand vind je heel veel tempels met beelden die volledig bedekt zijn met bladgoud. Als er nieuwe beelden worden geplaatst begint het proces opnieuw en zie je nieuwe stukjes bladgoud verschijnen op dat beeld. Dit beeld zagen we op een van onze wandelingen door Bangkok.
Stad
Review geplaatst op 2018-11-23
9
Thailand
Fantastisch Nationaal Park met ook het Elephants Hills Park. Hier zelf een nachtje mogen slapen in een luxe tent. Echt een aanrader! Het is een olifanten park waar geen olifantenritjes worden aangeboden(in mijn ogen kan dit niet meer!!) Maar hier worden olifanten die niet meer in het wild kunnen leven opgevangen. (denk aan wezen of olifanten die uit bv een circus komen). Echt een aanrader. Mooie natuur met ook veel wildlife te spotten.
Land
  • Prachtige natuur
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2017-11-08
10
Thailand
Khao Sok NP is mijn favoriete plek in Thailand met haar adembenemende krijtrotsen, kraakheldere, azuurblauwe wateren en serene rust. Vaar op een typisch Thaise longtailboot naar de rotsformaties die oprijzen uit het diepe meer; ontdek per bamboeraft de beruchte druipgrot of kano langs de oevers van de dichtbeboste jungle opzoek naar slingerapen en Maleisische beren. Voor nog geen 20 dollar per nacht overnacht je in een bamboe hut op een afgelegen raft te midden van dit natuurspektakel. Ook kun je in de buurt van het hoofdkwartier per band de snelstromende rivier ontdekken, terwijl je je vergaapt aan het prachtige landschap. Let wel, de stroomversnellingen vereisen de nodige concentratie. Tot slot kun je aan een liaan over de rivier slingeren als een ware Tarzan.
Land
  • Lekkere landschappen
  • Geweldige krijtrotsen
  • Budget-vriendelijk
  • Onontdekt voor Thailand-begrippen
  • Geschikt om te zwemmen
  • Safari
  • Vaak regenachtig
Review geplaatst op 2017-08-28
8
Thailand
Chiang Mai is met recht de parel van Noordelijk Thailand: bruisende avondmarkten, prachtige tempels en bovenal vriendelijke mensen. Doi Suthep, de heiligste tempel van het Lanna koninkrijk, biedt een bijzonder mooi uitzicht over de stad. Bereid je wel voor op een klimpartij over de lange, statige trappen of neem de kabelbaan. Voor de mooiste foto's ga je hier heen rond zonsondergang. De entree bedraagt slechts 50 THB. Ook de ommuurde stad met haar talloze tempels als Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh is zeker de moeite waard. Hier ben je getuige van de lokale beleving van het boeddhisme en sla je gade hoe plaatselijke bewoners wierook aansteken en lotusbloemen offeren. Vanuit Chang Mai ontdek je ook gemakkelijk de groene omgeving van Noord-Thailand met haar eindeloze heuvels en uitgestrekte rijstvelden. Een trekking in de jungle is zeker de moeite waard, evenals het bamboeraften op de snelstromende rivieren bij de Doi Inthanon.
Land
  • Gezellige avondmarkten
  • Prachtige tempels
  • Goedkoop
  • Heerlijk eten
  • Goede koffietentjes
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-08-02
9
Thailand
Het is een prachtig natuurgebied met veel mooie diersoorten. Je kan er op excursies gaan die je bijna nergens anders zo mooi kan maken... Als je de jungle ingaat merk je pas hoe mooi de natuur daar werkelijk is.
Land
  • prachtige natuur
  • wij zagen niet zoveel wildlife
Review geplaatst op 2018-01-05
10
Thailand
Eerste kennismaking met Azie en ben onovertroffen verliefd! Met name de levensinstelling van de mensen, de vriendelijkheid, het gevoel , de kleuren de blijheid ,het grote respect, ik ben tot leven gekomen in Thailand..een fantastisch land waar naast de toeristische plekken ook nog ontzettend veel plekken zijn om te ontdekken, pak een taxi en laat je rondrijden! Word uitgenodigd bij de locals, ontdek diep in de jungle een stille bijna macabere gedenkplaats voor een neergestort vliegtuig..het is een fantastisch land!
Land
  • vrijheid , alles kan en alles mag
  • toeristisch
Review geplaatst op 2017-06-06
10
Thailand
Fantastisch imponerende tempel , we waren er tijdens de lente, dus het was een en al bloeiende planten, roze azaleas gouden regen, fantastische kleurenpracht. Ik vond persoonlijk dit een van de mooiste tempels van Thailand, er straalde zoveel rust van uit. Het terrein is prachtig , we bezochten ook een dienst, waar jonge monnikken zaten te bidden met achter hun een hond die aan slapen was. Het plaatje raakte me enorm, deze tempel ga ik nooit vergeten.
Land
  • Rustgevend en bijzonder
  • plastic boeddhas
Review geplaatst op 2017-06-10
10
Thailand
Prachtige rustige serene plek, met eeuwenoude Buddhas en tempels, zeer mooie en goed verzorgd! Er waren in April zeer weinig toeristen, en je kunt er heerlijk vanuit je hotel met je fiets naartoe. Sukothai zelf is kleinschalig maar wel typisch THAIS het park is fantastisch!
Land
  • rust, stilte, goed verzorgd
  • weinig schaduw
Review geplaatst op 2017-06-10