Taiwan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ninja restaurant in Taipei

Gepubliceerd: 22 feb 2010
0

In Taipei, de hoofdstad van Taiwan, is vorige maand het restaurant ‘Ninja’ geopend. Namen kunnen veel zeggen en dit restaurant doet zijn naam zeker eer aan.

Bij binnenkomst in Ninja loop je als gast eerst tegen een stroompje water en een scherm met een waterval. Het wachten op de brug die je over het water brengt, geeft je enkele minuten de tijd om de eerste indrukken op je in te laten werken. Zo kun je je ondertussen voorbereiden op de rest van het spektakel, dat in de duistere eetzaal plaatsvindt.

Zwaarden

De bediening is gekleed in zwart en rood en zwiert met zwaarden en vuur terwijl je als gast geniet van je maaltijd. Ondertussen kijk je naar magische shows en cabaretvoorstellingen.

Vuur

Serveersters brengen de gasten speciale menukaarten die op tafel in brand worden gestoken en zo verdwijnen. Je moet zelfs niet opkijken van vlammen die als slangen over de tafel kruipen. Foto’s maken van dit spektakel is geen probleem.

Cultuur

Ninja’s, die aparte strategieën hadden voor het voeren van oorlog zijn nog altijd een bekend en blijvend thema in de Japanse cultuur. De Japanse keuken en cultuur zijn populair in Taiwan.

Themarestaurants

De eigenaar Ou Chia-wei heeft altijd al een bijzondere interesse voor ninja’s gehad: 'Deze strijders stralen iets mysterieus uit en geven een extra dimensie aan ons eten.' Behalve Ninja heeft hij ook nog een themarestaurant waar je je waant in een ziekenhuis.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Taiwan artikelen
Promotie
Naar het hart van Taiwan met FOX & China Airlines

04 apr 2017, Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke sfeer en is nog vrij van het echte massa toerisme.

0
Reisnieuws
8x totaal onontdekte Aziatische bounty-eilanden

30 mrt 2017, De doorsnee massatoerist wordt intens gelukkig van een strandvakantie op een overbevolkt Thais eiland. Jij niet. Jij zoekt liever de rust op op één van deze totaal onbekende Oost-Aziatische paradijsjes.

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.