Tadzjikistan image

Tadzjikistan


Reisgids

Tadzjikistan
Azië
Willy

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Tadzjikistan ligt in Azië en wordt omsloten door Kirgizië, Oezbekistan, China en Afghanistan. Deze voormalige Sovjetrepubliek is nog niet ontdekt door toeristen en dat is logisch, niet zo lang geleden woedde hier nog een burgeroorlog. Sinds 1991 is Tadzjikistan onafhankelijk van Rusland, maar sporen van de Sovjetcultuur zijn nog steeds zichtbaar. Je vindt bijvoorbeeld verfijnde standbeelden, kantoorpanden en theaters, maar ook grauwe buitenwijken, betonnen panden en brede, kaarsrechte wegen. Op deze wegen is van alles te koop en voor je het weet loop je een schaapherder tegen het lijf! Het landschap van Tadzjikistan is bergachtig, de helft van het land ligt op een hoogte van meer dan 300 meter. De droge, kale bergruggen horen bij het Tian- en Pamirgebergte. Er liggen hier veel gletsjers die de bron vormen voor stroompjes en rivieren. De bloeiende bergweiden, vele meren, adembenemende panorama’s en imposante gletsjers maken het landschap een paradijs voor de natuurliefhebber. Maar ook cultureel heeft het land veel te bieden: unieke kunst, eeuwenoude beschaving en boeiende steden en dorpjes. Een land waar dus nog veel te ontdekken valt.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Broodmeisje
Broodmeisje
Pamirgebergte
Fietser
Zorgul Nature Reserve
Zorgul Nature Reserve
Tadzjikistan
Jeroenkleiberg
Verborgen paradijs
Verborgen paradijs
Pamirgebergte
Ludovico86

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Tadzjikistan:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Tadzjikistan kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: somoni (TJS). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Tadzjikistan – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Tadzjikistan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tadzjikistan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type I
 • Tijdsverschil: 4 uur later
  De hoofdstad van Tadzjikistan is Doesjanbe.
  Het oppervlak van Tadzjikistan is 3,4x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Tadzjieks.