Sri Lanka reisblogs

Düsseldorf, Dubai, Jetlag - het begin van de reis deel 1

martina was er (tot 22 aug 2010) Gepost op 14 sep 100 reacties

Dag 1 & 2 - Zaterdag 21 en zondag 22 Augustus 2010

De eerste officiele reisdag was eigenlijk zo om. Of eigenlijk niet, aangezien ik om half 5 in de ochtend rechtop in bed zat en daarna de slaap niet meer kon vatten, waarna we rond half 6 opstonden, Erwin om 9 uur opgehaald werd (en zo'n 3 keer terug kwam) (omdat hij wat vergeten was, niet omdat hij mij zo miste), mijn ouders 2 uur daarna op de stoep stonden en een rondleiding door de bruisende wereldstad Weert kregen, maar niet nadat ze eerst de gordijnen hadden opgemeten en uitgebreid kritiek hadden geuit over mijn schoonmaaktalent (of beter: het gebrek daaraan en hoe dat kon), tussendoor pakte ik vrij last minute mijn tas in, dropte we Mika bij Erwin's ouders en vond ik mezelf even later terug bij Pui's voordeur.
Vanaf dat moment begon de reis pas echt.
Na een korte file door wegwerkzaamheden kwamen we alsnog veel te vroeg an op de luchthaven van Düsseldorf, die gekgenoeg behoorlijk uitgestorven leek, voor een zaterdagmiddag/avond. Gelukkig hadden ze daar een Starbucks en een boekwinkel met welgeteld 3 planken met Engelse boeken, waar ik 'Eat, Pray, Love' kocht voor het geval dat ik tijdens de reis ontzettend de behoefte zou hebben om een boek te lezen. Ik kon het me niet direct voorstellen, maar altijd handig om bij je te hebben, getuigen mijn ervaring van vorig jaar in Maleisië, waar we diep in de nacht 4 uur op een trein moesten wachten.
De vlucht naar Dubai verliep prima, ik sliep het grootste deel van de tijd en achteraf gezien had ik ook wel door Shrek 4 heen kunnen slapen, wat een slappe film. Pluspuntje was dan weer wel dat Pui en ik ein-de-lijk samen Shrek 4 konden zien, ookal was het dan in een vliegtuig en met ieder een eigen koptelefoon op.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik Emirates echt de most awesome luchtvaartmaatschappij vind waar ik tot nu toe mee gevlogen heb! Niet alleen klopt werlijk àlles (tot de kleur lippenstift van de stewardessen aan toe),ze hebben enorm practische dingetjes (stickertjes om aan te geven of je gewekt wilt worden voor bijv. het eten), het gaafst waren toch wel de camera's. In de neus van het vliegtuig! Zo kon je het opstijgen en landen vanuit een heel ander perspectief zien, letterlijk. Je kon kiezen uit een downwards of een forwards camera. Vooral het landen in Dubai 's nachts was moooi!
Toen we daaraankwamen riepen ze als een soort friendly reminderd om dat het nu de heilige Ramadan was in Dubai en dus was eten & drinken er bij daglicht verboden. Weinig van gemerkt, maar dat kwam denk ik ook omdat het er donkerwas toen we aankwamen. De luchthaven van Dubai was groots, indrukwekkend en ook erg druk, zeker voor het tijdstip dat wij er waren, maar k was toch wel blij dat we weer mochten boarden voor deel 2 van de vliegreis; naar Colombo.
Zoals bijna altijd viel ik inslaap voordat we goed en wel opgestegen waren. In mijn herinnering stonden we klaar om te vertrekken en toen ik enige tijd later mijn ogen weer open deed stonden we weer aan de grond. Of nogsteeds? Het laatste bleek het geval te zijn; vlak voordat we zouden opstijgen bleek dat een van de deuren niet goed sloot en dus waren we terug naar de hangar gereden en liep er een of andere monteur door het vliegtuig heen. Daarna viel ik weer in slaap en werd pas weer wakker toen we weer in de lucht zaten, dus ik ga er vanuit dat ze het probleem opgelost hebben. Alle passagiers zaten namelijk gewoon nog in het vliegtuig en we gleden ook tamelijk stabiel door de lucht heen.

martina Positie 36550 (0 p.) Lid sinds 10-12-2008 Foto's en tips: 39 Blogs: 21 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Olifanten, slagtanden en een jeep die vast zat.
0 5
Gepost op 23 september
Sri Lanka Sigirya
Rotspaleis in Sigiriya
0 0
Gepost op 23 september
Sri Lanka Sigirya
Habarana and a banana
0 3
Gepost op 17 september
Sri Lanka West Sri Lanka

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.