Noord Sri Lanka reisblogs

Van Habarana naar Kandy

DBrinkman was er(tot 25 jul 2011) Gepost op 25 jul 112 reacties

We hebben de koningssteden verlaten. Het is maar 120 km naar Kandy. Maar de wegen zijn smal en druk en slingeren de bergen in. Kandy ligt op 500 meter hoogte. De gemiddelde snelheid is erg laag.

In Dambulla bezochten we de Gouden rotstempel. Het ca. 30 m hoge gouden Boeddhabeeld kijkt vredig uit over het omringende landschap.

Halverwege bevinden zich in een rotswand 4 tempels uit verschillende periodes met daarin honderden zittende, liggende en staande Boeddhabeelden. De plafonds zijn geheel bewerkt met schilderingen over het leven van Boeddha. Het is een hele klim om er te komen. Ook het uitzicht is schitterend.

Ten zuiden van Dambulla is het landschap tropisch met allerlei plantages. Langs de weg vind je dan ook een aaneenschakeling van kleurrijke stalletjes en kraampjes met allerlei tropische vruchten en groenten. Hier verkopen de mensen de opbrengst van hun eigen moestuin. Dit is veelal de enige inkomstenbron. De stalletjes en huizen zien er vrij armoedig uit, de vruchten daar in tegen weelderig en smakelijk en in overvloed.

In de buurt van Matale bevindt zich een groot aantal kruidentuinen. In een van deze tuinen laten we ons uitgebreid voorlichten over de kruiden, vruchten en specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, vanille, cacao, aloevera, foelie, jackfruit, etc., etc.
In deze specifieke tuin groeien ook veel kruiden die verwerkt worden tot medicinale zalfjes, oliën, teen en drankjes volgens de Ayuverdische leer. Om een goede indruk te krijgen mochten we ook genieten van een ontspanningsmassage van gezicht en rug met een brouwsel van wel 25 kruiden. Als herboren stapten we deze ‘tuin van Eden’ weer uit.

Vlak voor Kandy namen we een kijkje bij een klein familiebedrijf van goudsmeden. Zij prepareren saffieren en ander edelstenen en verwerken deze in gouden en zilveren sieraden. Er waren leuke voorwerpen bij. De toelichting geheel in Duits was aandoenlijk.

Omdat we op tijd in Kandy waren, konden we ook nog naar een traditionele dansuitvoering van de Kandy Dancers gaan kijken. Er worden in de voorstelling een reeks dansen uitgebeeld ter bescherming tegen kwade invloeden ook voor genezing. Ze zijn een onderdeel van verschillende volksgodsdiensten. De voorstelling eindigt met vuurlopers. De vuurlopers vragen voor dat ze over het vuur lopen de zegen van de God Kataragama en Godin Patini.

Het Serene Garden Hotel ligt iets buiten het centrum van Kandy, tegen een heuvel. Van hieruit is er mooi uitzicht over de stad, de Tempel van de Tand en Kandy Lake.

DBrinkman Positie 25180 (0 p.) Lid sinds 05-06-2011 Foto's en tips: 2 Blogs: 14 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Einde rondreis aan het strand aan de westkust
0 3
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka West Sri Lanka
Het zuidwesten van Sri Lanka – Fort Galle
0 0
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka Galle
Ella Gap - Yala National Park
0 1
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka Zuid Sri Lanka

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

doe mij ook zo'n massage :)

Door: • Geplaatst op

Lijkt me een stuk ontspannendere massage, dan die thaise.
Wederom heerlijk genieten dus.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.