Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met de bus door Sri Lanka

Zuid Sri Lanka,
Sri Lanka


Als je het over vervoer Sri Lanka hebt praat je eigenlijk altijd over de bus. De bussen rijden in alle delen van het land. Er zijn twee soorten bussen in Sri Lanka. De staatsbussen van Central Transport Board (CBT) en de privémaatschappijen.
CBT Bussen

De bussen van CBT rijden naar de meeste afgelegen plaatsjes en in en naar de grote steden. Deze bussen worden ook gebruikt door de locals. Het voordeel is dat ze spotgoedkoop zijn maar vaak overvol en vaak erg oud. Heel comfortabel is de reis dan ook niet. Een ritje van Colombo naar Kandy kost ongeveer 140 roepies (€0,85) en duur nog ongeveer drie uur.
Prive bussen

De privé bussen dienen als vervoer Sri Lanka als je bij tours het vervoer regelt. Ze staan ook wel bekend als express of semi-express bussen. Deze bussen variëren van oude tot nieuwe touringcars en minivans voorzien van airco, tv en WC’s. Het voordeel is dat deze vaak een stuk sneller zijn. Ze zijn wel duurder. Je betaald vaak het dubbele in vergelijking met de staatsbussen (wat alsnog niet duur is). Als je meer comfort wil en sneller wil reizen zijn de privé bussen dus een goede optie.

(Bron Azië expert)