Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Werken in Sri Lanka

Zuid Sri Lanka,
Sri Lanka


Travel Active biedt diverse vrijwilligersprojecten aan op Sri Lanka. De meeste projecten bevinden zich in Kandy en omgeving. Kandy is de vroegere hoofdstad van het Singalese rijk. Tegenwoordig is Kandy dé plek waar je nog de traditionele cultuur van Sri Lanka tegenkomt.

Zij bieden hier mogelijkheden om te werken op sociale projecten zoals schoolprojecten en ouderen projecten. Gaat je interesse uit naar Boeddhistische religie en cultuur? Ga dan Engelse les geven aan boeddhistische monniken in een meditatiecentrum in Kandy. Wanneer je bij wilt dragen aan het in stand houden van het cultureel erfgoed van Sri Lanka, help dan mee met het restaureren van tempels.

Je kunt zelf aangeven op wat voor soort project je wilt werken. Om goed voorbereid te starten raden zij je aan om de cultuurweek in Kandy te volgen (optioneel): een leerzame week waarin je kennismaakt met de belangrijkste aspecten in de Sri Lankaanse cultuur.Naast mogelijkheden in Kandy, biedt de organisatie nog andere programma’s aan op Sri Lanka. Zo zijn er ook mogelijkheden in het zuidelijke kuststadje Ambalangoda en in Hanguranketha, een locatie in het achterland van Sri Lanka en nabij de theevelden die ook wel Hill Country wordt genoemd.

Kies het programma dat bij jou past en stel je unieke programma samen! Zo kun je tijdens een avontuurlijke trekking de prachtige natuur ontdekken of lekker een weekje relaxen aan het strand in Ambalangoda. In dit kuststadje heb je ook de mogelijkheid om te werken op een schildpaddenproject. Wat je ook kiest: een reis naar Sri Lanka staat garant voor een ervaring voor het leven!
Omdat onze dochter dit ooit in Nepal deed, vond ik het leuk om deze info te delen.