Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Sri Lanka image

Vismarkt in Negombo

Sri Lanka
Azië
Reisregisseur

Vismarkt in Negombo

Vismarkt in Negombo

Op reis bezoek ik graag de markt. Dé centrale plek van een stad of dorp, daar gebeurt het en speelt het dagelijkse leven zich af. Er wordt handel gedreven, er worden vrienden gemaakt en ook vijanden. Omdat ik zo gek ben op markten, kon ik de vismarkt in Negombo niet overslaan.

vismarkt Negombo persoonlijk reisadvies rondreis Sri Lanka

Hier werd ik toch weer verrast, ik verwachtte een typische Aziatische rommelige markt met hierbij dan ook nog eens het ‘heerlijke’ aroma van verse vis. Maar eigenlijk viel het me alles mee, voor een Aziatische markt is het best netjes. De verse vis is uitgestald op nette stalletjes en alles lijkt goed georganiseerd. Natuurlijk was er wel de gebruikelijke drukte en ook de intense geur kan je niet ontgaan, maar overall zag de markt er best goed uit.

persoonlijk advies rondreis Sri Lanka vismarkt Negombo

Gek genoeg vond ik dit dan wel weer heel klein beetje jammer, want ik hou van die chaos, maar desalniettemin is het een bijzondere gewaarwording om zoveel verschillende soorten verse vis aangeboden te zien worden.

Waar deze markt echter werkelijk om draait is de gedroogde vis. Op het strand worden de vissen uit de netten gehaald, gesneden en gepekeld. Vervolgens op grote plastic grondzeilen in de zon gelegd. Het is een vreemd gezicht om zoveel vis op het strand te zien liggen. Tijdens een verblijf in Negombo is een bezoek aan deze markt een must. Mits vroeg in de ochtend.

vismarkt Negombo advies op maat Sri Lanka
individuele reis op maat Sri Lanka Negombo
gedroogde vis Negombo Sri Lanka rondreis op maat