Oostkust Qatar

Qatar is eigenlijk een schiereiland aan de Perzische Golf. Alleen in het zuiden grenst het voor een klein deel aan Saoedie-Arabië. Doha is de hoofdstad van Oostkust Qatar en ligt aan de oostkust. In het zuidoosten ligt de mooie binnenlandse zee Khor-al-Adaid. Helemaal in het noordoosten kun je rotstekeningen bekijken in Jebell Jassassiyeh.

Informatie over Oostkust Qatar

Beste foto's & tips van Oostkust Qatar

'519460' door santos '519460' door santos

QatarOostkust Qatar

QatarOostkust Qatar

Kopje thee

santos

zo'n 25 km ten zuiden van Doha , in een van de stadjes, stopten we. Daar kwamen we terecht op een plek waar de mannen en de vrouwen (veelal gescheiden) hun kopje koffie / thee opdronken.

'519326' door santos '519326' door santos

QatarOostkust Qatar

QatarOostkust Qatar

Ontspanning

santos

een half uurtje rijden, ten zuiden van Doha, is deze foto genomen. Op een plek waar het een groot ontspannen samen zijn was van vele mannen en vrouwen, die daar hun theetje en koffie nuttigden.

'1098578' door Leunie '1098578' door Leunie

QatarOostkust Qatar

QatarOostkust Qatar

Kayakken in Qatar

Leunie

Wat? Kayakken in Qatar, kan dat? Jazeker kan dat! In Al Dhakira, een kilometer of 60 boven Doha, bevindt zich een mangrovegebied. Er zijn een paar kleine watersportbedrijfjes die kayaktours aanbieden naar dit gebied. Met hoog water kun je tussen de mangroven door 'straatjes' van water kayakken. En met een beetje mazzel kom je er ook nog flamingo's tegen. De mangroven zijn een welkome afwisseling van de hectiek en het vele uiterlijke vertoon van de hoofdstad Doha. Als het even lukt, is het aan te bevelen om op een bewolkte dag te gaan kayakken. Want het blijft natuurlijk wel Qatar en de hitte is, met uitzondering van de wintermaanden, nooit ver weg.

Laat kaart zien