Karachi beste reistijd

Het weer in Karachi

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Karachi te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Karachi? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Karachi

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Pakistan:De beste reistijd voor het noorden van Karachi is april, september en oktober. Voor het zuiden is november t/m februari de beste reistijd.
Door het noorden van Karachi reis je het beste tijdens de zomermaanden. Mits je je in de bergen bevindt. In het laagland is het bizar heet en kan je het best reizen in april, september of oktober: lekker warm en weinig regen. Wanneer het in het noorden rond november te koud wordt, begint in het zuiden het beste reisseizoen, dat loopt tot en met februari.


Reisadvies
Voor Karachi geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
23 maart Karachi Dag, 14 augustus Onafhankelijkheidsdag, 9 november Dag ter ere van Allama Muhammad Igbal, 25 december Dag ter ere van Quaid-e-Azam.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Karachi

Beste foto's & tips van Karachi

'375825' door Jan10e '375825' door Jan10e

PakistanKarachi

PakistanKarachi

Spitsuur

Jan10e

Ik heb twee herinneringen aan Karachi. Nee drie. Dat is de openbare wasserette, het opvangtehuis voor gehandicapte kinderen Dar el Sukun en de drukte op straat. Nou had ik toch al heel wat chaotische steden mee mogen maken, maar deze drukte sloeg wat mij betreft alles. Ik sta hier op een voetgangersbrug over de weg en kijk er bovenop. (scan van foto, reis gemaakt in 1997)

'350218' door westerm '350218' door westerm

PakistanKarachi

PakistanKarachi

Kamelen aan het stran

westerm

Miljoenenstad Karachi (Pakistan) en dan ineens rust, rust. Strand, zee, wind en kamelen aan het strand. Wat een kleurenpracht. Ik hoef geen ritje. Het beeld is mooi genoeg.

'64048' door fur '64048' door fur

PakistanKarachi

PakistanKarachi

Zeilen in Karachi

fur

Met grote vaart klimt de bootsman in het zeil.

Laat kaart zien