Balochistan

Balochistan is een provincie van Balochistan, gelegen in het zuidwesten van het land. Het deelt grenzen met Iran, Afghanistan en de Arabische Zee. Qua oppervlakte is het de grootste provincie, maar het heeft wel het laagste inwoneraantal. Dat komt omdat dit een erg afgelegen en onherbergzaam gebied is.

Informatie over Balochistan

Beste foto's & tips van Balochistan

'398119' door BBehling '398119' door BBehling

PakistanBalochistan

PakistanBalochistan

Meest bizarre...overn

BBehling

Een roadtrip staat garant voor avontuur. Het meest bizarre wat we hebben meegemaakt tijdens onze roadtrip van India naar Nederland was de overnachting bij een Pakistaans politiebureau. Balochistan is gevaarlijk gebied en onder reizigers op dit traject is het een bekende stop. Wat wij echter niet wisten, was dat het politiebureau in Dalbandin ook dienst doet als gevangenis. Zo kon het gebeuren, dat terwijl wij aan het koken waren, een grote groep opgepakte Afghaanse vluchtelingen de gevangenis binnen geleid werd. De onthutste mannen gingen, in afwachting van hun lot, op het kleine binnenpleintje rondom onze auto zitten.

'350219' door westerm '350219' door westerm

PakistanBalochistan

PakistanBalochistan

Platteland noordwest.

westerm

Afgesloten, afgelegen dorpen in NW-Pakistan, tegen Afghanistan aan. Hartelijke mensen. Alleen overdag toestemming om er rond te reizen. 's Avonds wegwezen. Prachtige landschappen, helemaal geweldig. Wat hebben we dit verprutst met al dat oorlog-gedoe.

'1105087' door Maria de kimpe '1105087' door Maria de kimpe

PakistanBalochistan

PakistanBalochistan

Zonsopgang karimabad

Maria de kimpe

Op korte wandelafstand vanaf het hotel, zit ik dan boven op een uitstekende rots. Met een fantastisch uitzicht van 360 graden on me heen. Stilte en schoonheid. Ik word mornings door Bergen van 7000+ meter hoogte. Op het moment dat de eerste zonnestralen over de Bergen komen, kom ik ogen tekort! Wat een schoonheid!

Laat kaart zien