West Hajars

Het Hajargebergte is een indrukwekkend gebergte gelegen rondom meren en vijvers in het noordoosten van West Hajars, op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van West Hajars. In het gebied vind je traditionele dorpjes, ravijnen en wadi’s. Bezoek ook Hatta, een traditioneel bergdorpje. Fort Nakhal is een bezoek meer dan waard.

Informatie over West Hajars

Beste foto's & tips van West Hajars

'25654' door amoureus '25654' door amoureus

OmanWest Hajars

OmanWest Hajars

Zonder titel

amoureus

In de hitte, trap op trap af, felblauwe lucht en witte of lichtblauwe gewaden volgens de laatste mode

'513721' door chateau '513721' door chateau

OmanWest Hajars

OmanWest Hajars

Fort Nakhal

chateau

In Oman vind je veel forten. Het fort in Nakhal is een erg mooi en groot fort uit de 17de eeuw. Het ligt aan de voet van het Westelijk Hajar gebergte. Het is recentelijk geheel gerestaureerd en de kamers zijn zelfs ingericht in de sfeer van vroeger. Het ligt mooi op een rots en vanaf de torens kan je de hele vallei overzien.

'459902' door huubverbeek '459902' door huubverbeek

OmanWest Hajars

OmanWest Hajars

Bijenkorf-tombes van.

huubverbeek

Deze weinig bezochte tombes zijn ongeveer 3000 jaar oud en behoren tot de meest complete necropolissen ter wereld. Ze zijn moeilijk te vinden want slecht aangegeven.Wel gelegen vlak bij een prachtige wadi waar wij overnachtten onder de prachtige sterrenhemel.Als je naar Oman gaat (wat sowieso een aanrader is : lekker rustig, ruig landschap , je kunt overal kamperen en superveilig) moet je deze graven zeker niet overslaan.

Laat kaart zien