Hajargebergte

Het Hajargebergte is een indrukwekkend gebergte gelegen rondom meren en vijvers in het noordoosten van Hajargebergte, op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van Hajargebergte. In het gebied vind je traditionele dorpjes, ravijnen en wadi’s. Bezoek ook Hatta, een traditioneel bergdorpje.

Informatie over Hajargebergte

Beste foto's & tips van Hajargebergte

'448456' door PleunGroeneveld '448456' door PleunGroeneveld

OmanHajargebergte

OmanHajargebergte

Hajar gebergte Oman

PleunGroeneveld

Nizwah is een stad in Oman en vormt de hoofdplaats en grootste stad van de regio Ad Dachiliyah. De stad ligt op ongeveer 140 kilometer (1,5 uur) van Muscat. Nizwah telde, inclusief Burkat Al Mooz en Jabal Achdar 68.785 inwoners bij de volkstelling van 2003. Het is de oude hoofdstad van de regio Oman al-Wusta, de centrale kernregio van Oman.

'553889' door aticketto '553889' door aticketto

OmanHajargebergte

OmanHajargebergte

Hadjargebergte

aticketto

Als je door een landschap als dit rijd in Oman kom je regelmatig waarschuwingsborden tegen voor overstromingen of Wadi’s. Een wadi is een rivierdal in droge gebieden dat gedurende het grootste deel van het jaar droog staat. Gedurende natte periodes en regenbuien stroomt echter veel water door de wadi. Dit kan vrij onverwacht gebeuren. Aangezien woestijnreizigers wadi's vaak als pad gebruiken, lopen zij het gevaar om tijdens een regenbui door het water te worden verrast. Zo kan het gebeuren dat mensen in de woestijn verdrinken. Hier op de foto zie je zo’n pad, dat nu wordt gebruikt als weg, waar het water verzameld en zo dus snel riviertjes worden die naar het dal en dus de wadi’s leiden.

'489316' door chateau '489316' door chateau

OmanHajargebergte

OmanHajargebergte

Jebel Shams in de...w

chateau

De Jebel Shams is de hoogste berg van het Hajargebergte in Oman. De hoogte is ongeveer 3000 meter. De berg ligt op 150 kilometer rijden van de hoofdstad Muscat. In de zomer schommelt de temperatuur rond de twintig graden. In de winter is de temperatuur rond het vriespunt.

Laat kaart zien