Noord Korea stekker

Noord Korea – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Noord Korea, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Noord Korea gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Noord Korea gebruikt kunnen worden zijn : Type C, E en F
Stekker C
Stekker E
Stekker F

Informatie over Noord Korea

'405813' door BenRTravellers '405813' door BenRTravellers

Noord KoreaPyongyang

Noord KoreaPyongyang

Mist(erieus)

Bij het lezen van het nieuwe maandthema, denk ik meteen aan deze foto. Dit beeld belichaamt voor mij zowel letterlijk als figuurlijk het begrip ‘mysterieus’. Letterlijk, behoeft geen verdere uitleg. Een welhaast onheilspellend plaatje van Pyongyang, ontwakend op een nazomerse septembermorgen in een dichte ochtendmist, spreekt voor zich. Dan figuurlijk. Je ziet een complete stad, maar toch ook weer niet. Eigenlijk zie je alleen de toppen. Van de bergen, van de huizen. Tijdens een verblijf in Noord-Korea zie je ook alleen de top van het land; de megalomane bezienswaardigheden en de bevoorrechte elite die in Pyongyang mag wonen en werken. Maar wat je niet ziet op de foto is de basis. Dat belangrijke fundament waar een land of stad op is gebouwd. Die basis zijn in dit geval miljoenen Noord-Koreanen. Ver weg uit het zicht van Pyongyang. Keihard werkend voor de Staat en vaak in angst en onder erbarmelijke omstandigheden. Die basis blijft, net als op de foto, tijdens een reis door dit land volledig onbelicht. Onzichtbaar en in nevelen gehuld, alsof ze niet bestaat. En zo blijft de ware aard van Noord-Korea, ook al heb ik een week intens het land beleefd, toch één groot mysterie.

'209661' door estherab '209661' door estherab

Noord KoreaPyongyang

Noord KoreaPyongyang

Arirang Mass Games

Sinds 2000 mogen buitenlanders de Arirang Mass Games bijwonen. Een spektakel waaraan 100.000 Noord-Koreanen meedoen. Arirang vertelt in dans, gymnastiek, martial arts, accrobatiek het verhaal van Noord-Korea. Van de overheersing door de Japanners tot de beoogde vereniging van Noord met Zuid-Korea. Oorspronkelijk is Arirang een liefdesverhaal. Doordat de spelen sinds 2000 een aantal jaren niet zijn doorgegaan door overstromingen en hongersnood was dit pas de vijfde vertoning voor buitenlanders.

'394163' door BenRTravellers '394163' door BenRTravellers

Noord KoreaPyongyang

Noord KoreaPyongyang

Zwart haar

Wat een diversiteit aan haardracht en -kleuren hebben wij eigenlijk in het Westen. In Noord-Korea is het allemaal zwart én schrijft de staat bovendien ook nog eens voor hoe je je haar dient te dragen. Hippe Westerse kapsels zijn uit den boze. Voor vrouwen zijn er 18 verschillende kapsels mogelijk. Mannen kunnen hun haar in slechts 10 coupes laten knippen, waarbij de stelregel is dat het haar niet langer mag zijn dan 5 centimeter. Op deze manier draagt het volk een steentje bij aan de grootsheid van Korea. De foto is gemaakt tijdens de Arirang Mass Games in 2012. Honderden jonge vrouwen beelden gezamenlijk het zo vurig gewenste verenigd Korea uit.

Bekijk alle Noord Korea foto's en tips