Noord Korea image

Noord Korea


Reisgids

Noord Korea
Azië
Bloem

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

De Democratische Volks Republiek Korea (DPRK) is door zijn geo-politieke karakter een ietwat moeizame bestemming. Toeristen mogen er wel in, maar zijn niet vrij in hun doen en laten. Een bezoek aan Noord-Korea is altijd een georganiseerd bezoek, compleet met toeristenhotels, restaurants en winkels (waar gewoon met euro’s - cash - betaald kan worden) en gidsen in dienst van de overheid.

‘Spontane’, dan wel uitgebreide contacten met de lokale bevolking zijn niet te verwachten. Wel zijn vooraf bepaalde wensen kenbaar te maken die soms ingewilligd kunnen worden. Van bezoekers wordt terughoudendheid en respect verwacht zoals het leggen van een bloemetje ter nagedachtenis aan Kim Il Sung met een bijbehorende buiging.

Toerisme in Noord-Korea is in het laatste jaar alleen al vertienvoudigd. Ondanks de beperkte vrijheid die je hebt als toerist, is het dan ook een heel bijzondere bestemming. Het wordt ook wel het meest mysterieuze land ter wereld genoemd. Gebonden aan verschillende regels en tours ben je hier toch verzekerd van een bijzondere reis. Neem wel genoeg geld mee, want er zijn geen pinautomaten. 

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Het meest gesloten land
Het meest gesloten land
Pyongyang
Fulltimetravels.nl

Praktisch

 • Blijf alert en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. U kunt slechts beperkt reizen in Noord-Korea.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Noord-Korea:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Noord-Korea kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Noord Koreaanse won (KPW). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  2 januari - De dag na Nieuwjaarsdag

  15 februari - Verjaardag Kim Jong Il
  Kim Jong Il (15 februari 1942) is de huidige leider van Noord-Korea; hij volgde zijn vader Kim Il-sung op als dictator.

  19 februari - Seollal (Koreaans Nieuwjaar)

  8 maart - Internationale Vrouwendag

  15 april - Verjaardag van Kim Il-sung
  Kim Il-sung (15 april 1912 - 8 juli 1994) was een Noord-Koreaans partijleider en dictator.

  25 april - Dag van het leger

  1 mei - Dag van de arbeid

  27 juli - Dag van de overwinning
  Op 27 juli 1953 werd een staakt-het-vuren afgekondigd tussen Noord-Korea enerzijds en Zuid-Korea en de VN/VS anderzijds.

  15 augustus - Bevrijdingsdag

  9 september - Oprichting van de Staat
  Op 9 september 1948 werd de communistische Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK) opgericht met als leider Kim-Il-sung.

  10 oktober - Oprichting van Koreaanse Arbeiderspartij
  Nationale feestdag. Volgens de communistische partij werd de KWP (Korean Worker's Party) op 10 oktober 1945 door Kim Il-sung opgericht.

  27 december - Dag van de grondwet
  Noord-Korea heeft een grondwet uit 1972 (herzien in 1992 en 1998) die in veel opzichten typisch is voor communistische landen.

 • Noord Korea – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Noord Korea, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Noord Korea gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type EStekker type F
 • Tijdsverschil: 8 uur later
  De hoofdstad van Noord Korea is Pyongyang.
  Het oppervlak van Noord Korea is 3x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Koreaans.