Pokhara

'148184' door gorke '148184' door gorke

NepalPokhara

NepalPokhara

Panorama

gorke

Pokhara is na Kathmandu wellicht de bekendste en meestbezochte stad in Nepal. De stad, eigenlijk een groot dorp, ligt in een gebied dat gezegend is met een bijzonder grote natuurlijke schoonheid. Pokhara ligt heel beschermd in het dal van de Seti rivier, op een hoogte van ongeveer 880 meter, waardoor de temperatuur er ook in de herfst en winter uiterst aangenaam is. Vlak achter het dorp rijzen de majestueuze toppen op van de Machhapuchhare (de "Fishtail" mountain, 6997 m) en het Annapurnamassief (hoogste top 8078 m). In de onmiddellijke omgeving liggen enkele mooie meren, waarvan Fewatal het bekendste is.

'237817' door Jan-Petra '237817' door Jan-Petra

NepalPokhara

NepalPokhara

Phewa meer

Jan-Petra

Pokhara ligt op 850m hoogte en is een leuk toeristenstadje met winkels, hotels, restaurants en reisbureautjes. Bij helder weer heb je vanaf hier al mooi uitzicht de Himalaya reuzen. Dit is de zonsondergang bij het Phewa meer bij Pokhara. Een mooi meer met prachtige gekleurde bootjes

'508312' door reysigers '508312' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Haar wasje

reysigers

De naam Pokhara is afgeleid van het Nepalese woord "pokhari" wat "meer" betekent. De stad Pokhara ligt dus in de vallei van de meren. Deze vallei is één van de meest pittoreske plaatsen in Nepal. Deze vrouw is wast haar kleding aan het Phewa meer. Deze bootjes kan je met meerdere mensen of alleen aan het meer huren. Het is een fascinerende ervaring.

'137805' door gorke '137805' door gorke

NepalPokhara

NepalPokhara

De avond valt

gorke

Het Phewa Tal meer is het twee na grootste meer van Nepal. Je kunt er een roeibootjes huren, en naar de overkant roeien waar het uitzicht op het meer en de bergen het mooist is. Zwemmen kan ook naar in 2000 troffen vissers een 25 kilo grote python aan in het meer! Deze komt normaal alleen voor in de tropische omgeving van de Terai (het zuiden van Nepal). Dus let wel op,al je een frisse duik wil gaan nemen. Overigens raakt het water ook steeds verder vervuild door het toenemende aantal hotels en restaurants die hun afvoer direct in het meer lozen.

'489764' door Bowral '489764' door Bowral

NepalPokhara

NepalPokhara

Landschap in de wolke

Bowral

Waarvoor ga je in Nepal naar het dorpje Sarangkot bij Pokhara? Juist, voor het magnifieke uitzicht over de Himalaya. Helaas was dat beeld ons vorige maand niet gegund. Het hele dorp en de omgeving waren gehuld in een dikke laag wolken waaruit het onophoudelijk regende. Zelden heb ik het zo koud gehad. Brrrrrr … Ook een fraaie zonsopgang de volgende morgen zat er niet in. Op de terugweg naar Pokhara brak het wolkendek echter een stukje open. Dat noem je nou 'een geluk bij een ongeluk'. Tussen de wegdrijvende wolken ontpopte zich een prachtig landschap. Was het een mooie zonsopgang geweest, dan had ik deze foto nooit kunnen maken ...

'502385' door reysigers '502385' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Veel plezier

reysigers

Een plezierige wandeling en tevens ook een goede training voor langere trekkings, is vanaf de Bindya Basini Tempel naar een 1600 m hoge heuvel, Sarangkot. Hier heb je een ongelooflijk mooi uitzicht. Wil je halverwege even een pauze, zet je dan op een grote steen of op het terasrand bij de plek waar paragliders hun vertrekpunt hebben en geniet ervan. Natuurlijk kan je het ook eens zelf proberen. Je kan boeken bij verschillende reisbureautjes in Pokhara.kosten tussen 65 tot 85€ .

'519470' door sgtravel '519470' door sgtravel

NepalPokhara

NepalPokhara

Het laatste licht ove

sgtravel

Vanaf het terras van de Peace dragon lodge in Pokhara, zie ik het laatste licht schijnen op de Machupuchare wat Nepalees is voor vissenstaart. Niet de hoogste berg in het Annapurnagebied met 6993 meter, maar wel de meest heilige. Tot op de dag van vandaag heeft nog niemand op één van de twee toppen gestaan, klimexpedities zijn dan ook verboden. Vanuit Pokhara kun je maar één top zien, maar met een dagtocht naar Dhampus word de tweede top ook zichtbaar.

'508744' door sgtravel '508744' door sgtravel

NepalPokhara

NepalPokhara

Bootjes op het Phewa.

sgtravel

Een mooie kijk op het Phewa meer met zijn kleurrijke bootjes, een aangename plek om een paar dagen te vertoeven. Bij dit meer kun je diverse activiteiten ondernemen,zoals het huren van één van de bootjes op de foto. midden in het meer bevind zich een eiland met daarop de Varahi tempel, na een bezoek kun je naar de overkant varen om de heuvel te beklimmen. hier heb je een geweldig uitzicht over de Pokhara vallei en de achterliggende Annapurna range,ook de world peace pagoda bevind zich hier.

'461675' door MiekeLejeunevdVen '461675' door MiekeLejeunevdVen

NepalPokhara

NepalPokhara

Pokhara-Nepal

MiekeLejeunevdVen

Na onze reis door India in 2004 zijn we begonnen aan 'n rondreis door Nepal. Vanaf het dakterras van ons hotel in Pokhara kijken we op het prachtige Annapurna bergmassief. Ondanks de Burgeroorlog 1996-2006 en de avondklok( je mag je na tien uur s'avonds niet op straat begeven) hebben we toch tot laat in de avond gezellig zitten borrelen met de locale bevolking. ( Scan van negatief ).

'102259' door ASHA '102259' door ASHA

NepalPokhara

NepalPokhara

..UITVERGROOT..

ASHA

veel te zien een Nepalese "box" voor kinderen; op de achtergrond de traditionele groet..

'457012' door chateau '457012' door chateau

NepalPokhara

NepalPokhara

Matten vlechten.

chateau

Vanuit ons guesthouse in Pokhara hebben we een mooie wandeling gemaakt door de omgeving. Overal zie je mensen aan het werk. Deze twee dames waren een mat aan het vlechten. De rechtse schijnt het even niet meer te weten of zet gewoon even haar hoofddeksel goed op haar hoofd.

'512737' door RoyanvanVelse '512737' door RoyanvanVelse

NepalPokhara

NepalPokhara

Wandelen rond Pokhara

RoyanvanVelse

Pokhara was beslist niet mijn favoriete plek in Nepal. Ik vond het er gewoon veel te druk. In de stad liepen er meer backpackers rond dan Nepalezen. Wel hebben we daar genoten van de wandelingen in de natuur, de voet of te paard. Het was er een stuk rustiger en af en toe zag je zoals hier een dorpsbewoner ineens tevoorschijn komen. Wat deze mevrouw precies aan het doen was weet ik niet. Ze had een touw bij zich maar er was geen vee te ontdekken in de buurt.

'484678' door sgtravel '484678' door sgtravel

NepalPokhara

NepalPokhara

Pokhara vallei

sgtravel

Een leuke excursie vanuit Pokhara is een dagtocht naar Dhampus en Australian camp, met een taxi rij je eerst naar Dhampus. Na een kopje thee begint de wandeling naar Australian camp, na dat je het dorp bent uitgelopen neem je de afslag links de heuvel op. Dit is een vrij steile klim, maar eenmaal boven gekomen heb je een schitterend uitzicht op de Annapurna en Pokhara vallei zoals te zien is op deze foto. Het restaurantje bij het uitzichtpunt heeft de beste momo's die ik tot nu toe heb gegeten, hierna is het een eenvoudige wandeling de berg af naar de hoofdweg. Bij het aankomstpunt staat de taxi weer te wachten om je terug te rijden naar Pokhara,kosten zijn Rs.6000 PP (ongeveer €50,-)

'484543' door sgtravel '484543' door sgtravel

NepalPokhara

NepalPokhara

World peace pagode

sgtravel

Een leuke excursie vanuit het centrum van Pokhara is de wandeling naar de world peace pagode, deze zie je aan de andere kant van het meer liggen boven op de heuvel. Vanuit Lakeside kun je een bootje nemen naar de andere kant van het meer vanwaar de trappen naar boven beginnen. Halverwege is er nog een theehuisje waar je iets kunt drinken, voor je je weg naar boven vervolgd. Aangekomen bij de schitterende pagode welke door Japanners is gebouwd in 1992 om de wereld vrede te promoten, heb je een schitterend uitzicht over het meer, vallei en de Annapurna range op de achtergrond. Je kunt via de andere kant van de heuvel weer naar beneden lopen of een taxi nemen vanaf de parkeerplaats 100 meter van de pagode ( taxi naar boven is natuurlijk ook mogelijk maar minder leuk)

'526468' door reysigers '526468' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Onthechting

reysigers

Ik ben hier in de buurt van Pokhara. Hier in een Boeddhistische tempel waar zowel ouderen veel jonge monniken verblijven, hebben deze jonge monniken een haarwasbeurtje. Ook scheren ze het haar bij elkaar. Het kaalscheren van het hoofd komt veelal vanuit praktische overwegingen. Het wordt daarnaast ook beschouwd als een vorm van onthechting

'372680' door erictkindt '372680' door erictkindt

NepalPokhara

NepalPokhara

Rode stip

erictkindt

deze plaatselijke bewoonster in Pokhara had een rode stip op haar voorhoofd als tekenn van haar geloof ze was aanwezig op een familiefeest in de buitenwijk waar we gerust even een kijkje mochten nemen.

'494364' door jeannette '494364' door jeannette

NepalPokhara

NepalPokhara

Lake

jeannette

De stad Pokhara is heel mooi gelegen aan dit meer en de stad wordt vaak als uitvalsbasis genomen voor trektochten naar de Himalaya. Ook kun je hier paragliden en genieten van goede restaurants en koffieshops. Pokhara is ook geheel intact na de aardbevingen.

'508838' door reysigers '508838' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Rondjes lopen

reysigers

De wereldberoemde stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Om de tempel lopen boeddhisten rondjes, zoals deze vrouwen. Vooral ’s avonds lopen boeddhisten er met boterlampjes die worden aangestoken. Mooi om te zien.

'489262' door reysigers '489262' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Vrolijk loopt ze rond

reysigers

Lakeside wordt veel bezocht in Pokhara. Het is er levendig en gezellig, veel leuke tentjes waar je heerlijk kan eten en drinken. Dit meisje komt uit India en zwerft hier rond met haar ouders, broertjes en zusjes. Ondanks het zwaar bestaan, loopt ze vrolijk rond.

'496366' door reysigers '496366' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Wachtend op een bootj

reysigers

Deze mensen wachten hun beurt al om mee te mogen met een bootje wat naar de de tempel Bindta Basini Tempel vaart. Deze tempel ligt op een klein eilandje in het Phewa meer. Het heiligdom is gewijd aan incarnatie van Durga. Op dinsdag en zaterdag brengen mensen dierenoffers aan deze bloeddorstige godin.

'490451' door JannavEek '490451' door JannavEek

NepalPokhara

NepalPokhara

De mensen van Nepal

JannavEek

Aardbeving | Deze vrouw met kleinkind die ons zo hartelijk begroeten komen we tegen op een bergwandeling in de buurt van Pokhara. Op de achtergrond zijn de besneeuwde toppen van het Annapurna-massief te zien. We hopen dat zij het goed maken. Het epicentrum van de aardbeving vandaag lag 73 km ten oosten van Pokhara, dus ook deze stad is getroffen. We leven mee met de mensen van Nepal.

'251766' door reysigers '251766' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Prachtig uitzicht

reysigers

Het is vroeg in Pokhara. De zon is zojuist links over de top gekomen vanuit ons hotelkamer. Van dit prachtig uitzicht genieten we vanaf het platte dak onder het genot van een kopje koffie.

'177565' door ASHA '177565' door ASHA

NepalPokhara

NepalPokhara

..IN EEN DEUK....

ASHA

..liggen deze jongetjes! ze waren erg leuk aan het spelen met een elastiekje en dat viel op de grond: resultaat...ze kwamen bijna niet meer bij van het lachen. bewerkte foto

'158714' door kokkeeri '158714' door kokkeeri

NepalPokhara

NepalPokhara

Uitzicht van Poom Hil

kokkeeri

(volledig openen graag) Tijdens de 4-daagse Poom Hill tracking ga je voor zonsopkomst op pad om te genieten van de zonsopkomst in de Himalaya. Vanaf de top van Poom Hill zie je dan langzaam de zon te voorschijn komen. Je ziet bijna de zonnestralen tegen de bergtoppen opklimmen. Deze foto geeft dat mooi weer. Een hoogtepunt van onze Nepal-reis!