Janakpur

Vierhonderd kilometer ten zuidoosten van Kathmandu en twintig kilometer ten noorden van de Indiase grens ligt de stad Janakpur, hoofdstad van het district Dhanusa. Het centrum van deze stad wordt gedomineerd door de Janaki Mandir tempel uit 1898, de grootste tempel van het land, en de bazaar. Naast de Janaki Mandir ligt een andere mooie tempel, de Vivah Mandap tempel.

Informatie over Janakpur

Beste foto's & tips van Janakpur

'516908' door AdriaanV '516908' door AdriaanV

NepalJanakpur

NepalJanakpur

Suikerpaleis in...Jan

AdriaanV

Een stukje van de grootste tempel in Nepal de Janaki Mandir in Janakapur , een gebouw zo mooi wit , dat het ook wel het Suiker paleis wordt genoemd. is drie verdiepingen hoog en bevat 60 kamers Janakpur ligt 20 km van de Indiase grens af en 400 km van Kathmandu.Het is ook de geboorteplaats van Sita, daarom ook een belangrijk pelgrimsoord

'215238' door woutervelthuis '215238' door woutervelthuis

NepalJanakpur

NepalJanakpur

Etend meisje

woutervelthuis

Een appel etend meisje op de markt met dit invallend licht en met mijn favoriete kleur; purple neon, maakten dit voor mij een portret om op te eten.

'455622' door Jenita '455622' door Jenita

NepalJanakpur

NepalJanakpur

Plaspauze tijdens een

Jenita

Tijdens een 18 uur durende busrit van Pokhara in Nepal naar Siliguri in India moeten er natuurlijk veel plaspauzes gehouden worden. De mannen en de vrouwen verdwijnen apart van elkaar in de struiken langs de kant van de weg, er staan soms zelfs bordjes met een 'mannetje' en een 'vrouwtje'. Vanaf mijn zitplaats direct achter de chauffeur kon ik veel zien van het afwisselende landschap. En kon ik dus ook zien hoeveel vrouwen, kinderen, schapen en geiten hij ternauwernood kon ontwijken. Na de busrit was mijn haar flink verwaaid en mijn tenen blauw van het schrap zetten. Desondanks een ervaring om nooit te vergeten.

Laat kaart zien