Birma reviews

9
Birma Monywa
neretslok was hier 01 dec 2010
Monywa is een snel groeiende handelsstad in Centraal Myanmar, die ongeveer 135 ten westen van Mandalay ligt. De stad, die sinds de negentiger jaren is opengesteld voor buitenlandse bezoekers, krijgt weinig bezoekers, wat zou komen door het gebrek aan accommodatie. Toch is de stad en omgeving erg de moeite waard. Wat de accommodatie betreft: er zijn inderdaad maar een paar hotels. Wij logeerden in het Win Unity, een uitstekend hotel, iets ten westen van de stad. Er tegenover is een erg smakelijk Chinees restaurant. Tien kilometer ten oosten van de stad ligt de Sambuddha-kat-kyawpagode. Hij werd in de jaren 1939-1951 gebouwd dankzij giften van de bevolking voor “de lijdende mensen in de wereld”, aan wie de verdiensten van deze goede daad werden overgedragen. Als je het bouwwerk ziet zullen het, hoewel er veel lijdende mensen in de wereld zijn, vooral de arbeiders zijn geweest die onder de bouw hebben geleden. Het is een indrukwekkende bouwwerk, misschien wel wat “over de top”. 470 pagodes telt dit enorme bouwwerk en meer dan een half miljoen (!) boeddhabeelden. Even verderop vind je bij de Bodhi Tahtaungpagode de grootste liggende Boeddha ter wereld: zo’n 90 meter lang. Ernaast bevindt zich een staande Boeddha. Ik schat hem ook op ongeveer 90 meter hoog. Aan de westkant van de stad bevinden zich op 25 kilometer afstand de Hpowindaung en Shwebadaung grotten. Monywa, velen komen er niet aan toe in het overvolle Birmaprogramma, maar ik kan het aanraden.
Stad
  • Zeker cultureel gezien interessant
  • Bijzondere grotten in de buurt
  • Heel weinig toeristen, authentiek
  • Niet echt in een logische reisroute gelegen
Review geplaatst op 2017-05-20
9
Birma Yangon
Graaf was hier 15 mrt 2018
Ga eens een ritje maken met de “Circular Train” in Yangon. Dit is een gewone trein (een boemeltje 3de klasse) die als openbaar vervoer een grote rondrit door de stad maakt en om de paar minuten eventjes bij een stationnetje stopt. Als je op het centraal station begint ben je na ca 3 uur hier weer terug. Hij vertrekt vanaf perron 7 (de aller achterste) en foreigners kunnen alleen een kaartje kopen bij een klein huisje op het perron, tegen betaling van $ 1. Onderweg springen vele verkopers van diverse levensmiddelen regelmatig op en af de trein, soms lijkt de treincoupé meer een lokale markt, alle mensen zitten jou uitgebreid te bekijken (wat doet die witte vreemdeling hier op de trein?) terwijl jij geniet van alle vreemde mensen die met deze trein meerijden.
Stad
  • lokaal boemeltreintje
  • maak kennis met lokale leven
  • druk met locals
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Birma Yangon
marjolijn was hier 01 feb 2014
Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar (Birma), is een drukke, vrij modern ogende miljoenenstad (>5 miljoen inwoners). Een leuke manier om ontspannen een eerste indruk van de stad en directe omgeving te krijgen is een rit met de “circular train”. Dit forensenspoornet is zo’n 45 kilometer lang, en doet een kleine 40 stations in Yangon en de randgemeenten aan. Voor een habbekrats maak je kennis met de stad en met de lokale bevolking die veel gebruikt maakt van deze trein. Het hele rondje (met de klok mee of tegen de klok in) duurt een uur of drie, maar je kunt ook een taxi nemen naar een stationnetje in de buurt van je hotel, en dan op Central Station uitstappen om de stad verder te voet te verkennen.
Stad
  • ontspannen
  • Yangon in vogelvlucht
  • ook randgemeenten/platteland
  • kennismaken met locals
  • supergoedkoop
  • de trein is basic, maar netjes
  • even puzzelen waar op te stappen
  • vaak wel taxi nodig naar station(s)
Review geplaatst op 2017-03-07
9
Birma
Ian was hier 15 mrt 2018
“You Golden Rock? Me also Golden Rock!” Een oud tandeloos Birmees mannetje kijkt me aan. En voordat ik het weet zit ik met zo’n vijftien Birmezen opeengepakt in de achterbak van een tuk-tuk. We zijn op weg naar de Kyaktiyo Pagode, beter bekend als “The Golden Rock”. Het is één van de drie belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden van Myanmar. Het met bladgoud beplakte rotsblok balanceert op het randje van de 1100 meter hoge Kyaikto berg. Men zegt dat een haar van Boeddha ervoor zorgt dat de rots in perfecte balans is. Na een lange rit, komen we aan in het plaatsje Kinpun. Hetzelfde oude mannetje wenkt me dat ik hem moet volgen. Ik vis m’n backpack uit het karretje en volg de oude man. Met verrassende souplesse klimt hij in de achterbak van een grote truck. Na een slingerende rit onder een adembenemende sterrenhemel komen we aan op de top van de berg. Met veel moeite klim ik uit de truck en zie nog snel het mannetje naar me zwaaien voordat hij in de mensenmassa opgaat. Als ik om mij heen kijk weet ik werkelijk niet wat ik zie. Duizenden pelgrims liggen zij aan zij in geïmproviseerde tentjes, er klinken boeddhistische klanken en in de verte doemt de gouden rots op. Dit is werkelijk prachtig. Ik huur een veel te dure hotelkamer, knoop m’n longyi om en pak m’n fototoestel. Die nacht heb ik geen moment geslapen en alleen maar genoten van de prachtige indrukken. Honderden mensen branden kaarsjes, vereren de Gouden Rots, bidden en eten met elkaar.. Wat een mooie ervaring!
Land
  • De reis er naar toe is uitdagend!
  • Zeer bijzondere plek.
  • Ontzettend lieve en behulpzame locals.
  • Prachtige plek om bijzondere foto's te maken.
  • Dicht bij Yangon.
  • Een hotel op de berg is erg duur!
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Birma Indein
neretslok was hier 01 dec 2010
Indein ligt 10 kilometer van het Inlemeer af en is te bereiken door een smal kanaal vanaf het meer, drie kwartier varen. Vreemd genoeg zit dit vaak niet in de standaard boottripjes, die dagelijks over het meer gemaakt kunnen worden. De meesten bezoeken dit dorp dan ook niet. Indein herbergt een overweldigend aantal stupa’s en ruïnes, in allerlei staten van verval. Je bootje legt even vóór het dorp aan. Je volgt de weg een klein stukje langs het kanaal, langs de markt, de fraaie houten brug over en dan rechts af. Daar begint een lange overdekte trap naar de top van een heuvel, naar de Shwe Intein Pagoda. Boven gekomen zie je honderden stupa’s, dicht op elkaar gebouwd. Maar veel mooier is het om, voordat je de trap opgaat, links achter het dorp te gaan. Daar ligt Nyaung Oak. Ook hier vind je honderden ruïnes, de één nog wat meer vervallen dan de ander. Ze zijn soms overwoekerd door bomen en struikgewas. Het is hier puur natuur en een beetje ruig terrein, dus hier en daar moet je je echt door het struikgewas worstelen of wat klauteren. De sfeer is hier bijna surrealistisch, het is stil (geen mens te zien) en de ene na de andere ruïne nodigt je uit om eens beter te bekijken. Sommige hebben nog prachtige ornamenten met mooi uitgesneden afbeeldingen van mythische dieren. Andere zijn bijna helemaal overwoekerd door de wortels van bomen. In die zin doet het een klein beetje aan Angkor Wat denken. Een mystieke prachtige plek, die geschiedenis en een onwerkelijke sfeer ademt.
Stad
  • Authentiek
  • Vrij onontdekt dus rustig
  • Mysterieuze sfeer
  • Historisch en cultureel hoogtepunt
  • Ligt iets achteraf
Review geplaatst op 2017-01-24
8
Birma Yangon
neretslok was hier 15 mrt 2018
Het Kandawgyipark rond het gelijknamige meer is één van de groene longen van “tuinstad” Yangon. Het ligt ongeveer een kilometer ten oosten van de Shwedagonpagode. Het is in omtrek ongeveer kilometer en gemiddeld ongeveer 500 meter breed. Om het meer heen ligt het Kandawgyi Nature Park. Kandawgyi is een geliefde recreatieplek voor de inwoners van Yangon en hier ervaar je hoe de lokale bevolking ontspant en recreëert, wat het vooral tot een mooie gelegenheid maakt om een kijkje te nemen in het gewone leven van de Yangonezen en met hen in contact te komen. Families en stelletjes wandelen door dit mooie park, er zijn kinderspeelplaatsen en picknickplaatsen. In het meer ligt het imposante Karaweikschip, zo genoemd omdat de voorkant van het schip de kop van de mytische vogel Karaweik uitbeeldt. Het herbergt een duur Chinees restaurant en het is een opvallend beeldbepalend object in het park. Het is bedekt met dun laagje goud. Het is prettig om neer te strijken op een terras (aan het water) van één van de vele eenvoudige eetgelegenheden. Aan de horizon in het westen verheft de Shwedagonpagode zich met een gouden glans boven alles uit en weerspiegelt mooi in het water van het meer. Vooral tegen zonsondergang heb je kans op fraaie foto’s. In de zuidwesthoek van het park ligt de dierentuin, in het noorden vind je het Bogyoke Aung Sanpark. Het is hier heerlijk en rustig rondwandelen en vooral rondkijken. Onze taxichauffeur keek vreemd op toen wij hem vertelden naar dit park te willen.
Stad
  • Mooi wandelgebied
  • Do as the locals do!
  • Geen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Birma Kawt Bein
marcvankessel was hier 15 mrt 2018
De U Bein brug behoeft eigenlijk geen introductie lijkt me. Het is Birma's meest gefotografeerde object. Met name tijdens zonsondergang. Rond die tijd is het er dan ook heel erg druk. Zorg dat je op tijd een bootje gereserveerd hebt, want anders is de kans groot dat je er naast vist. Maar je kunt natuurlijk ook de brug tijdens zonsopkomst bekijken. Het is dan beduidend minder druk. Veel minder druk zelfs.
Stad
  • Iconisch beeld
  • Boottocht heel mooi, doch toeristisch
  • Bij zonsondergang heel druk
Review geplaatst op 2018-03-15
1
Birma Mawlamyine
H. was hier 15 mrt 2018
Lees dit over de onderdrukking van de islamitische bevolkingsgroep de rohingya''s. Myanmar arresteert agenten na filmpje van mishandeling Rohingya-moslims http://nu.nl/buitenland/4373593/myanmar-arresteert-agenten-filmpje-van-mishandeling-rohingya-moslims.html (via @NUnl) Voorlopig niet naar myanmar/ Birma.
Stad
  • Geen
  • Onderdrukking vd rohingya's
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Birma Hsipaw
lidydekkers was hier 01 aug 2016
Leuk stadje. Aardige mensen. Wel veel rugzaktoeristen, maar nog niet overlopen. De omgeving is nog puur. Heerlijk fotograferen. Iedereen is vriendelijk. Goed toeven in Birma.
Stad
  • Relaxte omgeving
  • Veel rugzaktoeristen
Review geplaatst op 2016-12-08
10
Birma Hsipaw
marcvankessel was hier 15 mrt 2018
In verschillende dorpjes in de bergen rondom Hsipaw (Birma) leven de Paundang. Vanuit Hsipaw zijn er verschillende trektochten mogelijk, variërend van een halve dag tot 3 dagen. En allemaal onder leiding van een lokale gids. Maar veel leuker is het om dit op eigen gelegenheid te doen. Met een motor welteverstaan. Het wordt echter door veel verhuurbedrijven afgeraden omdat de paden heel slecht zijn, en omdat je er makkelijk zou kunnen verdwalen. Maar met een dosis gezond verstand (en een klein beetje lef) is het goed te doen. Enige ervaring in motor rijden is derhalve wel gewenst. Zorg wel dat je een uitgetekende routebeschrijving krijgt met herkenningspunten in zowel Engels als Birmees (in de bergen spreekt niemand Engels). We hebben een dag van ons leven gehad. De paden zijn inderdaad in-en-in slecht, maar de uitzichten zijn grandioos. En in de dorpjes wordt je heel erg welkom geheten. Ze zijn natuurlijk gewend aan de hikers (met gids), dus wanneer je zonder gids op een motor arriveert is iedereen 'in rep en roer'. Zoals gezegd, de paden zijn heel erg slecht (zeker als het 's-nachts geregend heeft), dus het vergt wel wat stuurmanskunst. Maar de kans op verdwalen valt m.i. reuze mee. Overal kom je wel een keer (lokale) mensen tegen, en de naam Hsipaw kent iedereen in die omgeving. Bovendien zijn Birmezen super behulpzaam, dus thuis komen doe je altijd wel een keer.
Stad
  • Grandioze natuur
  • Padaung hill tribes
  • Avontuurlijk
  • Heel weinig toeristen (in 1 dag hebben we..
  • ... er 8 gezien, met gids)
  • Zeer slechte paden (maar is tegelijkertijd..
  • ... ook een uitdaging)
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Birma
Anouk was hier 15 mrt 2018
Op reis naar Myanmar, voor vertrek probeerden we ons een beeld te vormen van de bestemming. Maar op hoeveel plekken we in Azië ook al waren geweest, het is echt anders hoor Birma. Uiteraard ruik je bekende geuren, kunnen de temperaturen voor klotsende oksels zorgen en wijkt het straatbeeld in bepaalde opzichten niet enorm af van een gemiddelde straat in buurland Thailand. Toch ging er een wereld voor ons open bij aankomst in Yangon. En andersom merk je dat er met de komst van reizigers ook een wereld voor de bevolking opengaat. Jarenlang zijn ze gebukt gegaan onder een streng regime en was er weinig toekomstperspectief. Inmiddels zijn er kansen en worden die door ambitieuze jongeren gegrepen maar met een soort nederigheid en voorzichtigheid. Ze doen zo erg hun best om voor hun gasten te zorgen. Dat zorgde dat wij ons af en toe opgelaten voelde, omdat het niet gelijkwaardig overkwam. Aan de andere kant straalt de trots en hartelijkheid er aan alle kanten af. Hier geen gemaakte vriendelijkheid, maar oprecht blijheid dat je de moeite neemt om hun land te bezoeken en geintereseerd bent in hun cultuur en historie. Dat is toch fantastisch op reis? Dat je je niet nummer zoveel voelt als je aankomt in een guesthouse of een tempel bezoekt. Hoe indrukwekkend en bijzonder alle prachtige plekken onderweg ook waren, Myanmar zou Myanmar niet zijn zonder deze unieke eigenschappen van de bevolking die nu eindelijk de vrijheid krijgen om het wonderlijke Myanmar te laten zien.
Land
  • De intenties van de bewoners zijn echt...
  • De lokale keuken is minder..
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Birma
Moniek was hier 15 mrt 2018
Het allermooiste land waar ik ooit ben geweest: Myanmar! Ik ben er geweest, net 2,5 jaar nadat het land officieel open werd gesteld voor toeristen. Mensen waren dus nog niet gewend aan die 'pottenkijkers' en waren vooral erg nieuwsgierig. Hoe leuk is het als mensen oprecht steeds aan je vragen of je het wel naar je zin hebt in het land? Dit werd zelfs aangemoedigd door grote spandoeken boven de straten. Het land heeft zoveel moois te bieden! Bagan was voor mij het absolute hoogtepunt. Ik ben hier 4 dagen geweest en had er nog wel een aantal dagen willen zijn. Bij aankomst met de night bus wordt je door paard en wagen naar verschillende hostels gereden om te kijken waar je wil slapen. De Birmezen doen het anders dan alle andere Aziaten: ze laten je gelijk een goede optie zien die voldoet aan budgeteisen en echt goed is! Wat een verademing is dat! En dat Myanmar geen backpackersland is en dat je alles vooraf vast moet leggen? Wij hebben alles op de bonnefooi gedaan en juist dat maakte het avontuur nog groter en mooier! Het was onwijs goed te doen, dus laat je niet belemmeren. Myanmar is nu nog echt puur en onwijs bijzonder. Een aanrader voor iedereen, maar wees wel snel. Myanmar ontwikkelt zich snel en is juist nu het nog ‘echt’ is op haar mooist.
Land
  • Onwijs vriendelijke mensen
  • Oprechte mensen
  • Bagan
  • Trekking Kalaw - Inle Lake
  • Relatief weinig toeristen
  • Perfecte vervoersmiddelen, goed bereisbaar
  • Het wordt snel toeristischer, zonde!
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Birma Yangon
Esther was hier 15 mrt 2018
Yangon is een uiterst fascinerende stad. Doordat Myanmar gekoloniseerd is geweest door de Britten, is de stad bezaaid met oude koloniale gebouwen. Het leven in de stad is heel hectisch. Er zijn veel auto's en taxi's die hard toeteren en op de stoep, die overigens vol met gaten zit, zie je allerlei Burmese eetstalletjes, waar je bijvoorbeeld kip met noedels kan eten of de authentieke Burmese vissoep. Daarnaast zijn er veel plekjes waar je in de open lucht thee kan drinken op kleine stoeltjes. In de binnenstad kun je de schitterende gouden tempel; Sule Pagoda als referentiepunt gebruiken. Deze boeddhistische tempel wordt druk bezocht en je kunt er als toerist vrij rondlopen. Vroeg in de ochtend of laat in de middag zijn de beste momenten voor een bezoek. Dat geldt ook voor het grotere tempelcomplex; Shwedagon Pagoda. Qua restaurants is er veel te kiezen. Je kunt in Chinatown lekker Chinees eten, maar er zijn ook overal Indiase, Japanse en Thaise eethuizen te vinden. Er zijn ook een aantal betere restaurants waar je traditioneel Burmees eten kan krijgen. Voor kroegtijgers is er ook genoeg te beleven. De traditionele kroegen zitten vol met mannen die het goedkope lokale bier drinken. Maar je hebt ook duurdere café's waar veel expats en rijke Burmezen komen. De tegenstellingen tussen arm en rijk zijn groot, maar laat dit je vooral niet tegenhouden om alles uit te proberen. Yangon is een uiterst boeiende stad!
Stad
  • orgineel
  • etnische mix
  • prachtige pagoda's
  • drukke stad met veel verkeer.
  • riolen stromen over tijdens het regenseizoen.
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Birma Mandalay Region
Ingeborg was hier 15 mrt 2018
Het tweede land met een glimlach. En niet alleen als ze hun zakken aan je mogen vullen. Merkbaar is zeker dat de grenzen voor toeristen geopend zijn, maar het pure Myanmar is zeker nog kenbaar. Sterker nog, de lokale mensen zijn nog heel terughoudend en hier geldt wel: nee is nee. Daarnaast vinden ze het ontzettend leuk om met je te spreken om hun Engels al dan niet andere taal te oefenen. Medio mei is het gortdroog in het land en zijn er helaas geen ballonvaarten wat toch het idyllische plaatje oplevert. Wel is het hierdoor een stuk rustiger in de omgeving en kan je op een elektrische scooter door de tempelvallei van beide oud en nieuw Bagan racen. Ga gerust een tempel in en klim de trap op naar boven. Dit mag nagenoeg overal en de locals zijn prima bereid je te helpen. Kijk ook even hoe laat de zon opgaat en onder gaat en vraag aan de lokale mensen rond welke tempel zij aanraden om dit moment te bekijken. Ga ook zeker aan de kant staan waar nog een boel tempels voor zullen staan (Zon - Tempels - Tempel waar jij op staat) om zo je nieuwe cover te schieten van je fotoalbum. Burmees eten lijkt erg op Indisch eten. Het is echter een stuk minder uitgebreid. Je kunt kiezen uit diverse curries, maar is zeker niet onbeperkt aan bijgerechten. Dit zou dan ook wel het enige minpuntje zijn. Voor de rest is het een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven en uit te rusten van je reis. Geen zwembad? Informeer naar hotels waar je tegen betaling kunt zwemmen!
Regio
  • Tempelvalei
  • Vriendelijke mensen
  • Makkelijk met elektrische scooter
  • Geen uitgebreide Burmeesche keuken te eten
  • Relatief duur als je het vergelijkt met de rest van ZO Azië
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Birma Kayin
Tieme was hier 01 mei 2014
Deze staat wordt door veel toeristen die over land reizen doorkruist om het binnenland te bereiken. De meesten stoppen kort in het stadje Hpa-An en trekken dan snel verder richting Yangon, Inle Lake, Bagan of Mandalay. Toch is er juist in deze staat enorm veel te ontdekken. De lokale Kayinstam houdt stevig vast aan hun eigen cultuur en die is nog springlevend in de kleine dorpjes. Als je dit wilt ontdekken, zorg dan dat je vooraf weet welke gebieden 'open' zijn voor toeristen. Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om onafhankelijk te reizen in Myanmar. Liften is goed te doen, maar fietsen blijft voor mij toch de beste manier om in alle rust de onbekende plekjes te ontdekken waar geen openbaar vervoer komt. Avontuurlijke reizigers zullen geen spijt hebben om een dagje te blijven plakken in Kawkareik en Myawaddy. Leer over de Birmese theecultuur, eet de beste curry's (met je hand natuurlijk!) en koop een Birmese longyi (sarong) om echt vrienden te maken!
Regio
  • onontdekt
  • lieve mensen
  • ruige natuur
  • Dure accommodatie
Review geplaatst op 2018-02-08
9
Birma
Graaf was hier 01 mrt 2010
Vanuit Mandalay kun je een prachtige excursie maken naar Mingun, ongeveer een uur varen met de boot vanaf de inschepingshaven aan het uiteinde van de 26ste straat. Als je in Mingun bent vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het bejaardentehuis voor wees-ouderen gerund door de goedlachse nurse Thwe Thwe Aye, en alle donaties zijn heel erg welkom. Al zijn het maar de spulletjes uit je hotel, oude kleding, oude leesbrillen of gewoon een paar dollars. Het tehuis ligt tegenover de Mingun Bell, de grootste nog te luiden klok ter wereld. Aan het eind van het dorp een enorme witte Hsinbyume Paya (gebouwd naar de boeddhistische mythologische berg; Mount Meru), die met een springende monnik op de voorplaat van de vorige Lonely Planet stond. Verder heb je de restanten van de Mengun Pagode, wat eens de grootste pagode ter wereld moest worden. Een weergave van de grootheidswaanzin van koning Bodawpaya. Er werd door 20.000 slaven uit Arakan aan gewerkt en hij moest 150 meter hoog worden, helemaal massief gebouwd uit bakstenen. Na 50 meter hoogte is de bouw om onbekende redenen gestopt. Het is nu de grootste berg bakstenen ter wereld, de scheur is door de aardbeving in 1838 ontstaan. Kortom een leuke dagtrip met een mooie boottocht over de Ayeyarwady-rivier, waar je ook nog veel voorbij ziet varen. Mocht je nog marionetten willen kopen kun je dat hier ook het beste doen, natuurlijk ook nog veel andere mooie souvenirs.
Land
  • mooie oude authentieke stad
  • ontzettend warm onthaal in het bejaardenhuis
  • toeristen hebben altijd veel geld
  • constant verkopers om je heen
Review geplaatst op 2017-07-17
9
Birma
neretslok was hier 01 dec 2010
Monywa is een snel groeiende handelsstad in Centraal Myanmar, die ongeveer 135 ten westen van Mandalay ligt. De stad, die sinds de negentiger jaren is opengesteld voor buitenlandse bezoekers, krijgt weinig bezoekers, wat zou komen door het gebrek aan accommodatie. Toch is de stad en omgeving erg de moeite waard. Wat de accommodatie betreft: er zijn inderdaad maar een paar hotels. Wij logeerden in het Win Unity, een uitstekend hotel, iets ten westen van de stad. Er tegenover is een erg smakelijk Chinees restaurant. Tien kilometer ten oosten van de stad ligt de Sambuddha-kat-kyawpagode. Hij werd in de jaren 1939-1951 gebouwd dankzij giften van de bevolking voor “de lijdende mensen in de wereld”, aan wie de verdiensten van deze goede daad werden overgedragen. Als je het bouwwerk ziet zullen het, hoewel er veel lijdende mensen in de wereld zijn, vooral de arbeiders zijn geweest die onder de bouw hebben geleden. Het is een indrukwekkende bouwwerk, misschien wel wat “over de top”. 470 pagodes telt dit enorme bouwwerk en meer dan een half miljoen (!) boeddhabeelden. Even verderop vind je bij de Bodhi Tahtaungpagode de grootste liggende Boeddha ter wereld: zo’n 90 meter lang. Ernaast bevindt zich een staande Boeddha. Ik schat hem ook op ongeveer 90 meter hoog. Aan de westkant van de stad bevinden zich op 25 kilometer afstand de Hpowindaung en Shwebadaung grotten. Monywa, velen komen er niet aan toe in het overvolle Birmaprogramma, maar ik kan het aanraden.
Land
  • Zeker cultureel gezien interessant
  • Bijzondere grotten in de buurt
  • Heel weinig toeristen, authentiek
  • Niet echt in een logische reisroute gelegen
Review geplaatst op 2017-05-20
10
Birma
m was hier 01 nov 2015
Samen met mijn lief zijn we op eigen gelegenheid via Bangkok naar Yangoon in Myanmar gevlogen. De stad Yangoon kon ons niet bekoren, maar het platteland enorm. We hebben vooral genoten in en rond Bagan en het Inle meer: prachtige en bijzondere natuur, hele mooie en vriendelijke mensen waar we zulke mooie ontmoetingen mee hadden en verschillende keren uitgenodigd zijn. Men deelde van hun schamele bezittingen en liet ons trots hun huisje zien.
Land
  • Bijonder en authentiek
  • geen
Review geplaatst op 2017-05-20
7
Birma
santos was hier 01 dec 2016
Deze grote stad, werd voor mij aantrekkelijk gemaakt door de mooie tempels en de chinese markt. Verder had het de uitstraling van een drukke hectische Aziatische stad.
Land
  • mooie tempels
  • china town
  • de 'andere kant' vd rivier
  • vriendelijke mensen
  • grote miljoenen stad
Review geplaatst op 2017-04-27
9
Birma
Graaf was hier 01 mrt 2010
Ga eens een ritje maken met de “Circular Train” in Yangon. Dit is een gewone trein (een boemeltje 3de klasse) die als openbaar vervoer een grote rondrit door de stad maakt en om de paar minuten eventjes bij een stationnetje stopt. Als je op het centraal station begint ben je na ca 3 uur hier weer terug. Hij vertrekt vanaf perron 7 (de aller achterste) en foreigners kunnen alleen een kaartje kopen bij een klein huisje op het perron, tegen betaling van $ 1. Onderweg springen vele verkopers van diverse levensmiddelen regelmatig op en af de trein, soms lijkt de treincoupé meer een lokale markt, alle mensen zitten jou uitgebreid te bekijken (wat doet die witte vreemdeling hier op de trein?) terwijl jij geniet van alle vreemde mensen die met deze trein meerijden.
Land
  • lokaal boemeltreintje
  • maak kennis met lokale leven
  • druk met locals
Review geplaatst op 2017-03-15