Kachin

Kachin is de meest noordelijke staat van Myanmar. Myitkyina is de hoofdstad van deze staat. Andere belangrijke steden zijn Bhamo en Putao. De hoogste berg van het land, de 5889 meter hoge Hkakabo Razi, bevindt zich ook in Kachin. Deze berg vormt de zuidelijke punt van de Himalaya. Verder biedt de omgeving van het Indawgyi Lake legio mogelijkheden om je tijd door te brengen.

Informatie over Kachin

Beste foto's & tips van Kachin

'346946' door marjatravel13 '346946' door marjatravel13

BirmaKachin

BirmaKachin

Akha vrouw

marjatravel13

Ze zijn al vaak geplaatst,maar ik blijf de Akha vrouwen toch erg mooi vinden en nog zo traditioneel,eigenlijk heel bijzonder in deze tijd. De prachtige haartooien houden ze altijd op ,de kleren wefen ze vaak nog zelf. Eigenlijk kom je ze in veel verschillende landen in Azie nog tegen,Thailand,Laos,Zuid china,maar ik vond ze in Birma nog erg vriendelijk.

'533615' door gorke '533615' door gorke

BirmaKachin

BirmaKachin

Terug in de tijd

gorke

Eén van de meest betoverende landen in Zuidoost-Azië is Myanmar, het vroegere Birma. Een land met een rijk verleden, authentieke bevolkingsgroepen en een divers landschap. Zo tegen het einde van de middag keren de boeren huiswaarts Het is prachtig om te zien hoe de ossenkarren over de stoffige paden hobbelen je waant je terug in de tijd. .

'366873' door LRison '366873' door LRison

BirmaKachin

BirmaKachin

Hindoe processie

LRison

Tussen een paar dorpjes langs de weg liep een Hindoe processie,de mannen liepen in traditionele korte broek en zij werden bij ieder huis waar ze langs kwamen door de bewoners overgoten met geel water,geen idee wat het was!

Laat kaart zien