Bagan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

In de vroege ochtendzon....

Bagan,
Myanmar


Al je op de “ lijstjes” kijkt van de 5 mooiste tempels in Bagan kom je de Anada Patho tempel steevast op nummer één tegen.
Natuurlijk wilde ik deze ook bezoeken. Hij was ook pas helemaal gerestaureerd.
De Ananda Pahto ligt net iets van de hoofdweg tussen Nyaung U en het Oude Bagan. Eigenlijk net voordat je het “oude Bagan” binnengaat.
Maar de tempel is goed aangegeven op de plattegrondjes die je overal kunt krijgen.

Ananda Pahto is een prachtige tempel die ook wel de ‘Westminster Abbey van Myanmar’ wordt genoemd.
De tempel heeft prachtige architectuur en gouden torens die glimmen in de zon, maar binnenin de tempel zijn o.a. 4 gigantische gouden staande boeddhabeelden te zien, eentje voor elke windrichting. Prachtig.
Toen ik er was , zoals je kunt zien op de foto, was het erg stil vroeg in de ochtendzon met heel mooi licht.

Later op de dag is het bij deze tempel erg druk. Niet alleen door toeristen maar ook de mensen uit Myanmar bezoeken deze plek veel. Het is de meest heilige tempel van Bagan !
De tempel is gebouwd in 1105 door koning Kyanzittha.


Tip:
Omdat er zoveel moois te zien is in Bagan is het handig om van te voren te bepalen welke bezienswaardigheden je wilt zien. Het is onmogelijk om alles te zien.
Je kunt vaak in het Hotel een plattegrond krijgen waarop heel veel bezienswaardigheden staan. Ook handig als je bv met een taxi gaat, je hoeft alleen maar op het kaartje aan te wijzen welke tempel of stoepa je wilt zien. Handig want er wordt nog niet zo goed engels gesproken door de taxi chauffeurs. Je kunt dus zo zelf een route maken.
De Anada Patho tempel kun je dus het beste aan het begin van de dag bezoeken.