Ulaanbatar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ulaan Baatar is best leuk en lekker

Ulaanbatar,
Mongolië


Ulaan Baatar staat bekend als een lelijke stad, vol in Sovjetstijl gebouwde gedrochten. Op het eerste gezicht is de aanblik van UB niet om direct verliefd op te worden. Maar bij reizen in Mongolië kun je niet om de stad heen, en dat is ook helemaal niet nodig. Er is genoeg te doen en te beleven als je de moeite neemt om goed om je heen te kijken en de stad op je in te laten werken. Deze tip gaat over eten, drinken en uitgaan.

Een paar gezellige cafés:
- Budweiser, aan de westzijde van het het centrale Sukhbaatarplein. Een heel leuk café waar vooral locals komen maar waar ze heerlijke bieren en koffie hebben en waar je ook een eenvoudig maar goed hapje kunt eten. Het staat niet in de reisgidsen vandaar dat er nauwelijks toeristen komen, maar echt een aanrader.
- Café Amsterdam (ja, echt!), klein literair cafeetje, pannenkoeken, lekkere kofiie, Nederlandse eigenaar, aan de Peace Avenue

Restaurants:
- City Nomads, in mongoolse stijl, met authentieke gerechten zoals schapenkop, maar ook heerlijke meer westerse gerechten, vaak live muziek o.a. de beroemde Mongoolse keelzangers. Ingfang is in het Negdelchinhotel, Peace Avenue 16.
- City cafe; de naam doet anders vermoeden maar dit is een Chinees restaurant met heerlijk chinees eten. Smullen! Te vinden aan de Chingisiin Orgon Choloo, bij de kruising met het Sukhbaatar plein.

Uitgaan:
- het roze gebouw van de Staatsopera en danstheater aan het Sukhbaatarplein: een belevenis om een voorstelling mee te maken, vooral om te kijken hoe het publiek zich gedraagt (vrijgevochten) en de mooie en bijzondere zowel authentieke als moderne muziek. Prijs: 7 euro, kaartje gekocht van een local vlak voor aanvang van de voorstelling.
- Mongoolse Staatscircus: het kan niet missen, de Russische invloed op dit circustheater in de goede zin van het woord. Adembenemende acrobatiek, veel visueel spektakel. Het is een betonnen gebouw in de vorm van een circustent met een blauw dak. Vlak bij het Sukhbaatarplein, aan het eind van de Tserendorjiin Gudamj. Prijs: rond de 6 euro (1,5 uur voorstelling) vlak voor aanvang gekocht.

Ja, je kunt je prima vermaken in UB.