Ulaanbaatar omgeving beste reistijd

Het weer in Omgeving Ulaanbataar

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Omgeving Ulaanbataar te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Omgeving Ulaanbataar? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Omgeving Ulaanbataar

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ulaanbaatar omgeving:

De lange subarctische winter in Ulaanbaatar omgeving maakt het reizen er niet erg aangenaam op. Tegen de tijd dat de zomer aanbreekt, maakt de sneeuw in de Gobi-woestijn plaats voor zandstormen. Het is uiteindelijk het regenseizoen, juli t/m september, dat de beste reistijd is. Gelukkig stellen de buien in vergelijking met de kou en zandvlagen niet veel voor.


Reisadvies
Voor Ulaanbaatar omgeving geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
28 t/m 30 januari Tsagaan Sar, 11 t/m 13 juli Nadaam, 26 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Ulaanbaatar omgeving

Beste foto's & tips van Ulaanbaatar omgeving

'427185' door Kaatje64 '427185' door Kaatje64

MongoliëUlaanbaatar omgeving

MongoliëUlaanbaatar omgeving

Monnikjes

Kaatje64

In Mongolie is het overgrote deel van de monniken jong tot heel jong doordat in de tijd van de Russische overheersing de meeste monniken vermoord werden. Gelukkig mag het boeddhistische geloof weer omarmd worden en zie je dus overal jonge monniken in de leer.. Omdat ze zo jong zijn hebben ze buiten het mediteren natuurlijk ook tijd nodig om gezellig te kletsen!

'200548' door Dapau '200548' door Dapau

MongoliëUlaanbaatar omgeving

MongoliëUlaanbaatar omgeving

Luchtharp

Dapau

(Op verzoek) een foto met (enigszins) verticale lijnen van Mongolië, veroorzaakt door een laagstaande zon waarvan de stralen gebroken worden door gaten in de wolken. Ook wel Jacobsladders genoemd. We hebben er een kwartiertje van mogen genieten in Terelj NP (groot bekijken)

'500169' door hestermaasdam '500169' door hestermaasdam

MongoliëUlaanbaatar omgeving

MongoliëUlaanbaatar omgeving

Zadel

hestermaasdam

De landelijke bevolking leeft overwegend nomadisch in traditionele vilten tenten, ger ook wel joert genoemd en voorziet in haar levensbehoeften door veeteelt. Schapen, paarden en kamelen worden in vrij lopende kuddes gehouden. De zadels die hier gebruikt worden zijn voor ons erg ongemakkelijk, gelukkig hadden ze voor ons 'normale' zadels.

Laat kaart zien