| 9.3 / 10 (3 reviews)

Sepilok Reviews

9

Categorie: Regio

Sepilok

MariekeH was hier op 2017-07-31

In het oosten van Sarawak, op het Maleisische gedeelte van Borneo, ligt het opvangcentrum Sepilok. Zieke orang oetans en wezen worden hier opgevangen en verzorgd. Ze leren spelen, klimmen, eten verzamelen en zij worden klaargemaakt om weer terug te gaan in het wild. Wist je dat een orang oetan maarliefst 10 jaar bij zijn moeder leeft, normaal gesproken? Geniet van twee voedingsmomenten in de natuur waarbij het afwachten is hoeveel apen er komen. Een aantal redden zichzelf namelijk heel goed in het oerwoud. Wat een goed project vindt er plaats bij Sepilok! We mochten een volwassen orang oetan die vrij rond liep van dichtbij aanschouwen. Het is indrukwekkend om hun gedrag te observeren. Het zonlicht geeft zo´n mooie glans aan de rode vacht. Ik hoop van harte dat mensen voorzichtig omgaan met de natuur. Kap niet onnodig bomen en bescherm deze dieren! Het is ook mogelijk om een vrijwilligersproject te doen in dit natuurcentrum. Het Sepilok Forest Edge eco-resort is betaalbaar en aangenaam in verblijf. Het ligt in een tropische omgeving en in een bloementuin ligt een klein, rond zwembad. Er zijn zowel vierpersoonskamers als privékamers en qua prijs vind je altijd iets wat bij je past. Er is zelfs een zeer uitgebreid inclusief ontbijt op een houten terras. Het is een rustpunt voor de avonturier tijdens zijn reis! De orang oetans zijn op Sumatra en op Borneo te vinden. Op Borneo vind je ook sunbears en neusapen. It´s a jungle out there.
Maak kennis met het Sepilok revalidatiecentrum
Orang oetans bestuderen
Slapen in een eco-lodge in de jungle

Muggen zijn in de tropen ook van de partij
review geplaatst op 2018-11-21

10

Categorie: Regio

Sepilok

Natasjavdf was hier op 2016-04-30

Mijn vriend en ik zijn in mei 2 nachten en 3 dagen in de jungle van Sepilok geweest met de organisatie Uncle Tan. Om in het kamp te komen moet je vanaf Kota Kinabalu zes uur met de bus waarna je bij een klein vissersdorpje aankomt. Vanaf hier moet je een uur varen over de Kinabatangan rivier. Al tijdens de boottocht is de schoonheid van de jungle al goed te zien. We komen ongelooflijk veel apen, toekans en andere mooie vogels tegen. Ook de kleine beesten, zoals spinnen en kevers zijn prachtig. Sepilok is een en al schoonheid en je bevind je echt in de diepe jungle! Je spullen moet je dicht doen en onder je klamboe leggen anders heb je kans dat de apen ermee vandoor gaan. De faciliteiten in het kamp zijn prima. Voor ontbijt, luncht en diner wordt gezorgd. Er is gelukkig een koude douche aanwezig (een ton water met een emmer)en een wc. Het nadeel van deze bestemming zijn ten eerste de muggen. Het ligt in malaria gebied dus anti malaria middelen zijn aan te raden! Een ander nadeel is de hitte. Het is te heet om actief iets te gaan ondernemen. Een duik nemen kan niet want er zitten ook krokodillen in de rivier. Ondanks dat je tussen de bomen van de jungle bent is de hitte bijna niet uit te houden! Verder een echte aanrader voor de avonturier. Echt een ervaring om nooit te vergeten.
Veel wilde beesten
mooie natuur
Avontuurlijk
Goede voorzieningen

Lange reistijd
Malaria gebied
Hitte
review geplaatst op 2016-09-14

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie