South Ari Atol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nalaguraidho, Sun island

South Ari Atol,
Malediven


Van de plaatjes ga je watertanden en het is er ook echt prachtig. Het heldere water en de ongelooflijke hoeveelheid (grote) vissen zijn zoals je mag verwachten en toch indrukwekkend.

Sun Island heb ik 4 jaar geleden bezocht en viel de eerste avond tegen. Er is maar 1 resort waar je helaas niet met een watervliegtuig heen wordt gebracht (lijndienst/gewoon vliegtuig vanaf Male). Het resort beslaat het hele eiland en we zagen voornamelijk Russische en Aziatische toeristen. Kwam een beetje massa-toerisme-achtig over (met name het buffetrestaurant) terwijl ik dacht een heel exclusieve reis te gaan maken. Kwestie van betere voorbereiding en goed inlezen en waarschijnlijk meer betalen ;-)

Toch is het een onvergetelijke ervaring geweest en zijn de huisjes op palen waar je moet zijn! De huisjes op het strand zijn ook prima hoor maar een beetje gewoontjes. Om te prijs te drukken hebben we 5 dagen in het ene type en 5 dagen in het andere type geboekt. Afsluiten in het huisje op palen natuurlijk!!

Deze foto is vanaf het buffetrestaurant richting de pier genomen en daar zit een mooi a la carte restaurant. Snorkelen is op die plek echt een aanrader.