Ari Atol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maldiven net even anders

Ari Atol,
Malediven


De Malediven, dan denk je toch gauw aan een resort met van die mooie huisjes boven het water, of je eigen strand bungalow met een zwembad. Dat is tenminste het plaatje dat ik in mijn hoofd had. En hoe mooi dit er ook uitziet had ik niet het idee dat ik mij hier een volle week zou kunnen vermaken (en zou kunnen betalen...).

Daarom hebben wij het anders aangepakt en zijn we naar een lokaal eiland gegaan. Zo'n 10 jaar geleden is er iets in de wet veranderd op de Malediven waardoor er guesthouses gebouwd mochten worden op lokale eilanden. Wij zijn ook naar zo'n eiland gegaan, Dhigurah. Dit is een relatief groot eiland van 2,5 kilometer lang. Dus aan paradijselijke stranden geen gebrek! Op dit eiland is een handjevol kleinschalige hotels met maximaal 15 kamers. Ons boutique hotel had er maar 6, waardoor de service heel persoonlijk was. Na een week ken je iedereen bij naam en zij jou ook! We hebben ons vermaakt met elke dag op snorkel excursie gaan om de prachtige onderwaterwereld van de Malediven te ontdekken, met walvishaaien als hoogtepunt! En natuurlijk heerlijk van de stranden genieten. Ik heb mij absoluut niet verveeld!

Verblijven op een lokaal eiland betekend wel dat je de lokale cultuur moet respecteren. De Malediven is een islamitisch land, dus er zijn maar beperkte delen van het strand waar je in bikini mag, maar dat is prima te doen. Ik vind het alleen maar een groot voordeel dat je ook iets mee krijgt van de cultuur van het land waar je verblijft, en je weet ook dat het geld dat je uitgeeft bij de lokale bevolking terecht komt en niet bij een of andere buitenlandse investeerder die een resort beheerd. Een grote aanrader!