Zuid Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

"The Loop" in Laos

Zuid Laos,
Laos


Vanuit het plaatsje Tha Khaek is het mogelijk om op een brommer de zgn "Loop" over het Bolaven Plateau te rijden. In de Lonely Planet is er een stuk aan gewijd. Het is een tocht van ongeveer 400 kilometer die vaak in 3 of 4 dagen wordt gereden. Het eerste deel is over de snelweg richting het noorden en is nog niet zo heel interessant. Maar zo gauw je daar vanaf bent is het genieten geblazen. Je kunt in Tham Kong Lo een grot bezichtigen waar je met een bootje 7 kilometer door een berg vaart, en onderweg zijn erg mooie watervallen te zien. Het huren van een brommer in Laos is overigens zowiezo een ideale manier om van de gebaande paden af te gaan en mooie kleine dorpjes te bezoeken. Let op!! In Luang Prabang is het ons niet gelukt om er één te huren. Ons werd verteld dat toeristen daar niet op een brommer mogen rijden!?

Omdat het een behoorlijke tocht is, is het handig om de dag ervoor al een beetje "in te rijden". Zo weet je zeker dat je brommer het goed doet en is de kans dat je voor verassingen komt te staan kleiner.

Ik moet nog eens terug naar Laos om hem helemaal te rijden. Wij hebben slechts een deel gedaan. Iets waar ik nog spijt van heb.