Vientate omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paradijselijk guest house (bamboe bungalow) - Vang Vieng

Vientate omgeving,
Laos


Vang Vieng is een stadje dat bekend staat om het 'tuben', met een autoband over het water de rivier af en ondertussen aanmeren bij verschillende barretjes aan de kant. Dit gebeuren heeft een grote aantrekkingskracht op backpackers die wel van een feestje houden. Vang Vieng heeft echter veel meer te bieden dan dat. Het landschap is er ontzettend mooi en natuurliefhebbers / avonturiers kunnen er hun lol op.

De toeristische drukte ligt geconcentreerd aan de ene kant van de rivier. Aan de andere kant van de rivier (de Toll Bridge over) ligt echter Maylyn Guest House in de serene rust. Je kunt er een bungalow huren (bamboehut) of een kamer met of zonder badkamer. Een bungalow is een regelrechte aanrader. Het uitzicht is fantastisch: rijstvelden met open werkhutten, mensen die door de velden struinen. Planten, bloemen en bomen in alle soorten en maten. Een riviertje waar lokale kinderen overheen varen om te vissen. En dat alles omgeven door de mystiek van het prachtige karstlandschap. Zittend op houten stoeltjes op de veranda van de bungalow is het enige dat je hoort: krekels, vogels en een waterstroompje.

Eigenaar Joe, een Ier die met een Laotiaanse getrouwd is, kan je alles vertellen over de flora en fauna in het gebied. De lokale kokkin bereidt op verzoek vol overgave een maaltijd voor je. Een ideaal guest house om de drukte van Vang Vieng te ontlopen of te combineren met de sereenheid van de natuur.

Maylyn Guest House
Steek de Toll Bridge over (2x) en ga vervolgens de eerste straat rechts.
020-55604095
jophus_foley@hotmail.com
r 50,000-80,000K
In het hoogseizoen is het aan te raden om te reserveren.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.