| 8.5 / 10 (8 reviews)

Noord Laos Reviews

7

Categorie: Regio

Noord Laos

paulvanderzaal was hier op 2016-01-01

Noord Laos en dan met name de regio boven luang Prabang is zeer mooi maar ook zeer arm. Het is een regio waar men leeft van de houtkap, landbouw, rubber teelt en visserij. Veel dorpen hebben geen elektriciteit en vaak alleen maar een pomp in het midden van het dorp voor stromend water. Door juist buiten de toeristische steden te komen zie je meer van het land en krijg je een veel beter gevoel voor de regio en bevolking. Door ook juist lokaal te overnachten komt een deel van je geld ook in de regio terrecht en niet bij bekende hotel ketens. Het zijn erg vriendelijke mensen die erg behulpzaam zijn al merk je wel dat er veel onderlinge strijd is tussen de stammen / politieke groepen die er zijn.
authentiek

erg arm
review geplaatst op 2017-05-21

8

Categorie: Regio

Noord Laos

barga was hier op 2007-11-01

In Laos kom je op elke lokale markt wel een bijzonder uitgedoste dorpeling tegen. dat is één van de vele mooie en bijzonder kanten van dit prachtige en vriendelijke land
Wereld erfgoed Luang Prabang
Landelijke omgeving

Toeristischer dan rest van Laos
review geplaatst op 2017-09-30

9

Categorie: Regio

Noord Laos

barga was hier op 2007-11-01

De bergdorpjes in het Noorden van Laos zijn zeer de moeite waard. Het grootste gedeelte van de vele stammen van laos, woont in het noorden. Maak hier een trekking en wandel van dorp naar dorp of ga via de namtha river per boot het gebied in. Luang Namtha is een uitstekende uitvalsbasis
Het echte laos
Authentiek dorpsleven

primitieve omstandigheden
review geplaatst op 2017-09-30

9

Categorie: Regio

Noord Laos

barga was hier op 2007-11-01

Een trekking langs de bergstammen van Noord-Laos is een bijzondere ervaring in een ongerept gebied. De bevolking is puur en zeer toegankelijk. Het bergachtige gebied is prachtig en gevarieerd. Uit het niets duiken de dorpjes van de diverse stammen op. In enkele dagen hebben we wandelend en per boot diverse stammen bezocht, sommigen in traditionele kledij, anderen in hun dagelijkse kloffie, zoals de oma op de foto. Toerisme stond destijds nog in de kinderschoenen, wegen waren slecht en onverhard, de ervaring daardoor des te puurder. Dit jaar gaan we terug naar Laos. We zijn benieuwd of de cultuur bewaard is gebleven.
Traditionele bergstammen
Prachtige landschappen

Bergachtig terrein met steile delen
review geplaatst op 2017-09-30

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie