Wadi Rum

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wadi Rum bij avondlicht

Wadi Rum,
Jordanië


Jordanië ligt op dit moment tussen vele brandharen. In de omringende landen is het onrustig.
Op de grens tussen Syrië en Jordanië verblijven duizenden en duizenden vluchtelingen.
Tijdens onze vakantie (maart 2015) merk je niets van de onrust. De vluchtelingen verblijven in het noorden. Als toerist kom je niet zo noordelijk.
Het is wel heel vreemd wanneer je verkeersborden tegenkomt waarop staat aangegeven hoeveel kilometer je bent verwijderd van Syrië en Irak. Dan komt het ineens heel dichtbij.
Zij zouden de toeristen graag verwelkomen. Hoe veilig het momenteel is moet je als toerist steeds afwegen en opzoeken of de situatie veilig is.

Jordanië is een prachtig vakantieland en heel divers.
Hier zie je de Wadi Rum in het avondlicht. De kleuren worden een stuk intenser.
Sla de Wadi Rum niet over tijdens je rondreis.

Bij binnenkomst van de Wadi Rum staan heel Jordaniërs te roepen dat je met hun mee moet gaan voor een safari. Maak dan maar eens een keus.
Bedenk van te voren of je met tweeën in een 4x4 wagen wilt stappen of in een 4x4 jeep, waarin je met vele achterin zit. Wij hebben voor het eerste gekozen. Je ziet veel meer en je hoeft niet te wachten op al die andere toeristen.
Je hebt zo ook invloed op het thee drinken bij de nomaden. De chauffeurs willen namelijk overal thee drinken en dat kost wel heel veel tijd. Je kunt aangeven dat je dit niet wil en het is oké.