Wadi Rum

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Ruïnes van de Wadi Rum

Wadi Rum,
Jordanië


Ze worden vaak overgeslagen door reizigers die een bezoek brengen aan de wonderlijke Wadi Rum woestijn: De ruïnes van de tempel die de Nabateeërs er ooit bouwden. Deze tempel was een plek waar nomaden eeuwen geleden samenkwamen of op doortocht hun God konden eren. Pas vorige eeuw werd de plek (opnieuw) ontdekt, maar er is inmiddels ook veel verwoest door aardbevingen.

Oké. de ruïnes zijn niet uitzonderlijk mooi of spectaculair, en je hebt behoorlijk wat fantasie nodig om er de oorspronkelijke tempel in te zien. Toch is het indrukwekkend om daar te staan. Om je te realiseren dat mensen in die brandend hete zon midden in een woestijnlandschap zulke bouwwerken konden realiseren. Om je te realiseren dat deze plek al zo ver terug gaat en van belang was. En bovendien ziet het totaalbeeld er prachtig uit, met de rotswanden van de Wadi Rum als decor.

Mocht je bij een bezoek ook de ruïnes willen bezoeken, het is niet ver gelegen van Wadi Rum Village, waar je tocht meestal begint. Vraag gewoon aan je gids vóór vertrek of hij je er heen wilt brengen, dat is maar een paar minuten rijden.