Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Petra By night

Petra,
Jordanië


Petra by night.. zullen we het doen of niet? Een kaartje kost 17 euro... de reviews op tripadvisor zijn zeer negatief... twijfel twijfel.. Nja, we zijn er nu toch en moeten we niet eerst alles zelf zien alvorens we mogen oordelen. Eens, we gaan! En jongens meisjes wat ben ik blij dat ik ben gegaan! Een geweldig mooie ervaring en mijn 4e wereldwonder kon ik afstrepen.

Waar komen de negatieve reacties vandaan? In de vakantieweken waarin Jordanië veel toeristen ontvangt is het mogelijkerwijs een negatieve ervaring. Er komen honderden mensen op af waardoor het al heel snel te druk wordt. Je staat met honderden mensen op een klein stukje zand. Gelukkig waren wij buiten het "seizoen" en waren er slechts een aantal mensen. Check dus vooraf even hoe erg het is gesteld met de drukte.

De wandeling door de kloof wordt opgefleurd door een gang van honderden kaarsjes. Een prachtig gezicht. Tip, de grond is niet overal even evenredig dus zorg zelf voor een lampje.

Eenmaal aangekomen bij de schatkamer, wachten honderden lichtjes je op. Je wordt verzocht op een matje te gaan zitten en te wachten op de voorstelling. Tijdens dit wachten wordt je een kopje thee aangeboden. Als eenmaal de voorstelling begint, hoor je mensen op een fluit 2 liedjes spelen. 5 minuten later vertelt iemand een verhaal over de geschiedenis van Jordanië en Petra. Al met al stelt dit allemaal niet zo veel voor. Echter, hier kom je ook niet voor. Je komt voor het prachtige plaatje!

Nog een tip voor het fotograferen van Petra. Ga niet zitten, maar ga aan de achterzijde staan om foto's te maken. Het is muisstil tijdens de voorstelling dus even opstaan is niet fijn. Zorg er dan ook voor dat alle piepjes op jouw camera uit staan. Het is namelijk niet fijn iedere keer als je een foto maakt te weten dat iedereen zich aan jouw camera irriteert.