Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bekijk Petra van boven

Petra,
Jordanië


Al jaren stond Petra bovenaan mijn lijstje om te bezoeken. Van dat lijstje kan het nu af en prijkt het boven aan het lijstje van de mooiste plekken die ik heb bezocht.
Wat was het fantastisch!!!!

Trek minstens twee dagen uit voor Petra en geniet! De tweede dag liepen wij de High Place of Sacrifice Trail. Deze begint vlak voor het theater, links omhoog.
Het is een klimmetje maar goed te doen. Je loopt in de schaduw, het is rustig (de meeste toeristen blijven beneden) en je staat (wij tenminste wel) om de 5 minuten stil om weer een foto te schieten.
Na ong een half uurtje kom je aan op de High Place of Sacrifice waarvan je een prachtige kijk de diepte in heb (zie de foto).

De trail vervolgt zijn weg door Wadi al Farasa, door het prachtige landschap, langs een aantal mooie uitkijkpunten, monumenten, vriendelijke Bedoeïenen. Neem de tijd om een kopje thee bij ze te drinken (wij zelfs 3 X) en een souveniertje te kopen.

Als je aan het eind van de trail bent (vlak bij de Great Temple) sla dan rechts af en volg het pad. Je komt bij prachtige grotten (foto volgt nog) met minerale sedimenten. Je hebt hier goed overzicht over Petra en zo vind je vanzelf een pad terug naar de 'hoofdstraat'.