Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stilte in Petra

Petra,
Jordanië


Één van de meest indrukwekkende antieke steden ter wereld is zonder twijfel Petra in Jordanië. Talloze bezienswaardige tempels, graftombes en andere gebouwen zijn door de Nabateeërs uit het steen gehakt. Hoe vaak je het ook op foto's gezien hebt, het blijft magisch om het met eigen ogen te zien.

Ik was er in 2013. Toen was het toerisme in het land al behoorlijk afgenomen vanwege de onrust in omliggende landen als Syrië. Een groot probleem voor het land, omdat hierdoor veel inkomsten werden misgelopen terwijl het land toen veilig te bereizen was. Een toeristische hotspot als Petra kon ik in alle rust bekijken met relatief weinig medereizigers. Dit paard dat bij het antieke indrukwekkende amfitheater stond had geen toerist te vervoeren...

Inmiddels zijn er veel Syrische vluchtelingen in Jordanië en is het land iets meer betrokken bij het conflict dan toen ik er was. Hierdoor wordt er door de overheid geadviseerd extra waakzaam te zijn, demonstraties te vermijden, en niet in de grensgebieden te komen. Zolang dit advies niet verandert, zou ik zodra je de kans hebt Petra gaan bekijken nu het er rustig is. Maar houd natuurlijk wel de actuele reisadviezen in de gaten.