Jordanië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Jordanië image

Rondreis Jordanie 1

Jordanië
Azië
Renie

Rondreis Jordanie 1

Jordanië ligt in het Midden Oosten en wordt omringd door landen als Syrië, Irak, Saoedi Arabië en Israël. . Vanuit Nederland is het eigenlijk maar vier uur vliegen naar hoofdstad Amman, in het hart van het Midden-Oosten.
Jordanië heet officieel: Al-Mamlakah al-Oerdoennijjah al-Hasji-mijjah, wat Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië betekent.
Als we het vliegveld verlaten is het al donker. We gaan met de hele groep eten in een restaurant dat er uit ziet als een grote Bedoeïenentent. Mooie vierkante tafels met in het midden een rond koperen blad, dat vol wordt gezet met heerlijke hapjes. We drinken er lekkere sappen bij [mango en limoen/munt]. Daarna het hoofdgerecht: op een blaadje filodeeg worden stukjes vlees, tomaat, ui en... patat gelegd. Toe fruit en een kopje muntthee of Arabische koffie. We bestellen met de groep van onze tafel een waterpijp: dat willen we natuurlijk wel eens meemaken.
We hebben allemaal ons eigen mondstuk en lurken om de beurt. Het smaakt naar appel en het is helemaal niet scherp. In de buurt van het hotel nog even wat water ingekocht en dan naar bed. We vertrekken morgenochtend al om 8 uur!