Akaba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Akaba image

Akaba

Akaba
Jordanië
Renie

Jordanie 8 Dode Zee

We rijden weer door een woestijnlandschap. Dit lijkt op een woestijn zoals we ons die voorstelden voor we Wadi Rum zagen: vlak geel zand met hier en daar kamelen. Er staan verkeersborden die waarschuwen voor overstekende kamelen. Dan zien we de Dode Zee. .
Het is de zoutste zee op aarde. De zee bevat acht keer zoveel zout als iedere andere zee en er is geen plant of dier die hierin kan overleven. De Dode Zee is ruim 430 meter diep, 17 km breed en 80 km lang, en ligt 394 meter beneden de zeespiegel. Daarmee is deze zee het ultieme dieptepunt van de aarde! Het zoutgehalte is met 33 procent zó hoog, dat een mens er zonder moeite in blijft drijven. Verdrinken is dus onmogelijk.
We laten ons langzaam achterover in het water glijden. Dat je blijft drijven is echt een sensatie! De bodem bestaat uit modder die zeer heilzaam voor je huid schijnt te zijn en we gaan ons ermee inwrijven.
Je moet het laten opdrogen voor je het er weer afspoelt. Je huid voelt inderdaad heerlijk zacht aan. Dezelfde modder verkopen ze natuurlijk in zakjes tegen megaprijzen. We lunchen en stappen in de bus voor de laatste etappe naar het vliegveld.
Een prachtige reis door een wondermooi land.
Het smaakt naar meer.