Shibam

Shibam is een oude, ommuurde woestijnstad die ook wel bekend staat als het ‘Manhattan van de woestijn’ vanwege zijn oude hoogbouw. De gebouwen zijn opgetrokken uit leem en afgewerkt met een laagje kalksteen of gips. De stad is gelegen in het centrale deel van Shibam.

Informatie over Shibam

Beste foto's & tips van Shibam

'504738' door CBurgstad '504738' door CBurgstad

JemenShibam

JemenShibam

Water halen

CBurgstad

Rondreizen door Noord-Jemen betekent terug gaan in de tijd. Vanuit Shibam rijden we naar het oude vestingstadje Thilla, dat heel opvallend tegen een steile helling is gebouwd. De huizen hangen tegen de berg aan en hebben dezelfde kleur. We lopen een paar uur door het kleine stadje en bezoeken o.a. een paar van de wevers waar het stadje om bekend staat. Ook in Thilla zie je de prachtige Jemenitische architectuur met de hoge huizen van soms wel 5 etages en de prachtig wit geverfde ramen die je ook in Sanaa ziet. We worden door een familie uitgenodigd om binnen te komen en de steile trappen te beklimmen zodat we een foto vanaf het dak kunnen maken. We mogen ook alle kamers in het huis bekijken. Een foto van de vrouw des huizes kan niet, dat is nog net een stap te ver...... Hoewel er nu bijna overal waterleiding is, halen de vrouwen het water nog uit de cisternen, de waterbekkens aan de rand van het dorp die hier speciaal voor zijn aangelegd. Het waterhalen heeft ook een sociale functie voor de vrouwen............. zo zie en spreek je elkaar nog eens! Tussen de hoge huizen is deze vrouw op weg naar de cisterne om water te halen.....

'489149' door afrika '489149' door afrika

JemenShibam

JemenShibam

Aan de waterpijp

afrika

Shibam is een stad in Jemen die bekendstaat als het Manhattan van de woestijn. Weliswaar niet door de theaters ...:-) .maar door de hoge huizen die er staan. Bijna voor het woord 'Skyscraper' uberhaupt bestond, werden er al heel hoge panden in deze stad gebouwd. Deze foto is in Shibam genomen, de man rechts geniet van z'n alternatieve waterpijp, de man links wil hem met gebaren wat duidelijk maken.

Laat kaart zien