Shibam beste reistijd

Het weer in Shibam

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Shibam te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Shibam? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Shibam

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Shibam:De beste reistijd voor Shibam is oktober t/m februari. Shibam ontdek je het beste in de winter. De maanden oktober t/m februari betekenen een Shibam zonder lange en hete dagen langs de kust en een regenvrije trektocht door de bergen. Let wel op, want hoe hoger je komt, hoe frisser het wordt. Voor Shibam geldt een negatief reisadvies (november 2009).


Reisadvies
Voor Shibam geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
22 mei Dag van Nationale Eenheid, 14 oktober Nationale Dag, 30 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Shibam

Beste foto's & tips van Shibam

'504738' door CBurgstad '504738' door CBurgstad

JemenShibam

JemenShibam

Water halen

CBurgstad

Rondreizen door Noord-Jemen betekent terug gaan in de tijd. Vanuit Shibam rijden we naar het oude vestingstadje Thilla, dat heel opvallend tegen een steile helling is gebouwd. De huizen hangen tegen de berg aan en hebben dezelfde kleur. We lopen een paar uur door het kleine stadje en bezoeken o.a. een paar van de wevers waar het stadje om bekend staat. Ook in Thilla zie je de prachtige Jemenitische architectuur met de hoge huizen van soms wel 5 etages en de prachtig wit geverfde ramen die je ook in Sanaa ziet. We worden door een familie uitgenodigd om binnen te komen en de steile trappen te beklimmen zodat we een foto vanaf het dak kunnen maken. We mogen ook alle kamers in het huis bekijken. Een foto van de vrouw des huizes kan niet, dat is nog net een stap te ver...... Hoewel er nu bijna overal waterleiding is, halen de vrouwen het water nog uit de cisternen, de waterbekkens aan de rand van het dorp die hier speciaal voor zijn aangelegd. Het waterhalen heeft ook een sociale functie voor de vrouwen............. zo zie en spreek je elkaar nog eens! Tussen de hoge huizen is deze vrouw op weg naar de cisterne om water te halen.....

'489149' door afrika '489149' door afrika

JemenShibam

JemenShibam

Aan de waterpijp

afrika

Shibam is een stad in Jemen die bekendstaat als het Manhattan van de woestijn. Weliswaar niet door de theaters ...:-) .maar door de hoge huizen die er staan. Bijna voor het woord 'Skyscraper' uberhaupt bestond, werden er al heel hoge panden in deze stad gebouwd. Deze foto is in Shibam genomen, de man rechts geniet van z'n alternatieve waterpijp, de man links wil hem met gebaren wat duidelijk maken.

Laat kaart zien