Tokio Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Tokio - Door de ogen van de locals

Gepubliceerd: 05 sep 2012 0
Tokio is een stad van uitersten en extremen. Een bezoek aan deze stad bevestigt onmiddellijk enkele hardnekkige clichés maar weerlegt gelukkig evenveel andere vooroordelen over deze fascinerende stad. Ondanks de smog, de nooit eindigende drukte en de miljoenen inwoners hangt er een pure, zuivere en aanstekelijke vibe die de bezoeker kalmeert en tot rust brengt. Hou je van een kosmopolitisch gevoel en neem je er liever de nare bijverschijnselen zoals vuil, gevaarlijk, stugge of onvriendelijke mensen niet bij, dan zit je met Tokio goed. Vier verschillende Tokio-inwoners nemen ons aan de hand van hun favoriete adressen mee door deze fascinerende stad en zorgen ervoor dat we ons iets minder lost in translation voelen.Foto David de VleeschauwerTokio door de ogen van...Naam: Ikuyo Nousaku

Leeftijd: 45 jaar

Beroep: binnenhuisarchitect

Woont: Sinds enkele weken verhuisd naar Tokio

Bijzonder aan Tokio: het internationaal karakter“Een snelle en lekkere hap kan je eten in restaurant Buchi in het Sibuya district, ook wel gekend van de film Lost in Translation. Het is een yakiniku restaurant, een beetje vergelijkbaar met de meer gekende yakitori (vlees op spiesjes), maar hier grill je zelf je vlees op kleine BBQ’tje die in het midden van de tafel staan. Een buis boven de tafel zorgt ervoor dat het restaurant zich niet met rook vult. Het is gezond en lekker eten en de rekening blijft zeker onder de 20 euro de man, zelfs met de nodige sake of shochu (aardappelwijn) inbegrepen. Boven zit je aan tafeltjes en beneden lig je aan je tafel.??“Japan heeft gelukkig heel wat te bieden op architecturaal vlak en dat vind ik als binnenhuisarchitect natuurlijk mooi meegenomen. Wie graag shopt en een staaltje van onze architectuur opsnuift moet zeker een bezoek brengen aan Omotesando Hills. Het shoppingcenter is nog maar pas open en je vindt er onder andere een shop van één van mijn favoriete merken: Amadana; originele alledaagse gebruiksvoorwerpen om u tegen te zeggen. Japan heeft altijd al een trendsetter geweest op technologisch vlak en Amadana wil de essentie van vb. een keukentoestel of afstandbediening terug naar de essentie brengen?Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.  


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Tokio artikelen

Zo zag je magisch Tokio echt nog nooit

De volgende video laat je in een paar minuutjes exact zien hoe het is in deze bekende stad, Tokio. Het filmpje neemt je mee in het echte stadsleven van Japan. Dus kijk snel, word enthousiast en boek je volgende reis. Zeg nou zelf, dit wil je niet missen, toch?

De volgende video laat je in een paar minuutjes exact zien hoe het is in deze bekende stad, Tokio. Het filmpje neemt je mee in het echte stadsleven va...

JapanTokio
Tokio 's werelds duurste stad

Tokio is de duurste stad ter wereld om in te leven. Amsterdam is in een jaar tijd ten opzichte van andere steden goedkoper geworden.

Tokio is de duurste stad ter wereld om in te leven. Amsterdam is in een jaar tijd ten opzichte van andere steden goedkoper geworden.

JapanTokio