Osaka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Osaka image
Osaka image Osaka image

Japan slot

Osaka
Japan
Kvrooij

Japan slot

Hierbij alweer onze laatste mail over Japan.

De laatste week is vooral een sportief weekje geweest.
Na het luieren in warme baden in Beppu zijn we naar Aso gegaan, dat is een dorpje dat in de krater van een grote (uitgedoofde) vulkaan ligt.
Vlakbij Aso zijn nog meer vulkanen, waarvan eentje nog heel actief.
Daar zijn we met de bus naar toe gegaan, maar omdat de vulkaan té actief was en teveel giftige dampen uit stootte, mochten we er niet op.
We konden wel een andere vulkaan beklimmem, na een flinke klim hadden we vanaf de top een prachtig uitzicht op de omgeving.
De volgende dag hebben we een nieuwe poging gewaagd, maar de vulkaan bleef gesloten, dus hebben we een andere wandelroute uitgezocht en hebben een andere vulkaan beklommen, en zijn helemaal over de kraterrand gelopen, dat was ook een hele mooi wandeling, en we hadden mooi zicht op de werkende vulkaan.
Toen we weer beneden waren, bleek dat je ook met de helicopter over de werkende vulkaan kon vliegen, en dat hebben we toen gedaan, dus we hebben ín de vulkaan kunnen kijken van bovenaf. Er zat geen lava in, maar een heel fel blauw/groen meer, en er kwamen allemaal rookwolken gif uit, heel erg gaaf om te zien.

Na al dat klimmen waren we goed hongerig geworden en zijn we bij een sushibar gaan eten. Daar zit je aan een bar waar op een lopende band allemaal bordjes met sushi voorbij komen. Alle bordjes kosten Y 105,= (€ 0,70), en sommige Y 210,=. Je pakt de bordjes van de lopende band die je lekker lijken, we hadden keus uit ongeveer 90 verschillende gerechtjes, dus da's moeilijk kiezen. Zodra je af wilt rekenen tellen ze het aantal bordjes wat je opgestapeld hebt. Uiteindelijk waren we voor € 14,= in totaal allebei plofdik, incl. drinken en toetjes. We zijn hier dus twee keer wezen eten!

De volgende dag zijn we gaan treinen, omdat onze treinpas maar tot 23 april geldig was hebben we alvast een groot stuk afgelegt, en zijn we naar Okayawa gegaan. Dat is een grote (niet toeristische) stad en dat is ook leuk om te zien, daar hebben we 's avonds wat rondgewandeld.
De volgende dag zijn we met de trein naar een klein dorpje gegaan en daar hebben we bij het station fietsen gehuurd (formaat kinderfiets!), en zijn we een hele mooie fietsroute gaan fietsen. Helemaal tussen de rijstvelden, over het platteland van Japan.
Onderweg waren een aantal tempels, en in de eerste tempel was een bruiloft bezig, en die hebben we vanaf achteruit de tempel helemaal kunnen volgen, heel indrukwekkend. Ondanks dat de route maar 15 kilometer was, hebben we hem toch mooi over de hele dag weten uit te smeren, en met het zonnetje d'r bij en 25 graden was het heerlijk fietsweer.

De volgende dag zijn we naar Himeiji gegaan, daar staat een heel groot kasteel wat je kunt bezichtigen, het is nog helemaal origineel en je kunt er helemaal in, was ook heel mooi.
's Avonds zijn we naar Osaka gegaan, onze eindbestemming van de trein, zo hadden we onze treinpas optimaal benut.

Wat je niet verwacht gebeurd dan toch weer, we werden helemaal overdonderd door de stad, overal waren lichtreclames, grote t.v.-schermen, het bruistte en was heel gaaf.
De volgende dag was het wat regenachtig en zijn we naar een heel groot aquarium gegaan. Dat was heel mooi opgezet. Je ging eerst naar de 8ste verdieping en helemaal in het midden van het gebouw was het aquarium en je daalde langzaam af, zodat je de vissen op ieder niveau kon bekijken. Voor de kenners, er zat een mantarog en een walvishaai van 4.23 mtr. en 1000 kilo. Dat is echt heel apart.

De volgende dag was het weer mooi weer en zijn we bovenop een heel hoog gebouw geweest waar een prachtig uitzicht hadden over Osaka, wat een stad!
Daarna zijn we nog naar een openluchtmuseum geweest met oude boerenhuizen. Die zijn allemaal origineel (afgebroken en hier weer opnieuw opgebouwd).

Nog even een rarie-tijd van de Japanners.
Hondjes in Japan dragen kleertjes, hebben punkkapsels, en ze lopen niet maar worden gedragen!
Er zijn zelfs winkels waar ze in de ene helft kinderkleertjes verkopen en in de andere hondekleertjes!!!!
Kun je het je voorstellen!

Jammergenoeg is aan onze reis weer een einde gekomen en komt deze mail gewoon weer uit Moergestel.
Maar we kunnen in ieder geval wel terugkijken op een F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H-E reis waar we nog lang van na zullen genieten.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze verslagen gehad, en kun je er wat tips uithalen, of miischien vondt je het alleen leuk om te lezen, ook prima.

Foto's

Image Title Image Title
86f20.jpg
Kvrooij
Image Title Image Title
81f85.jpg
Kvrooij
Image Title Image Title
81f85.jpg
Kvrooij
Image Title Image Title
b77ac.jpg
Kvrooij
Image Title Image Title
b77ac.jpg
Kvrooij
Image Title Image Title
8e944.jpg
Kvrooij
Image Title Image Title
8e944.jpg
Kvrooij

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.