Okinawa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pinaisara waterval op Iriomote

Okinawa,
Japan


De Pinaisara waterval bevindt zich op Iriomote, één van Japan's laatste wildernissen. Iriomote maakt deel uit van de Okinawa-eilandengroep en ligt op minder dan 300 km van Taiwan.

Om de top van deze waterval te bereiken zijn er twee opties: je neemt een gids en kayakt samen met hem naar de voet van de waterval. Vandaar kan je via een korte maar pittige klim naar boven gaan. Deze optie wordt door 99% van de mensen gedaan.
Een tweede optie is om vanaf de parking helemaal naar boven te wandelen (reken op meer dan een uur) door de dichte jungle. Her en daar hangt een roze lintje om het pad niet kwijt te raken. Eens boven wordt je echter beloond met een prachtig zicht over de noordzijde van het eiland! Vanaf de top kan je nog afdalen naar de voet van de waterval (zo'n 25 min stappen) om dan helemaal terug te keren naar de parking. Hou er echter rekening mee dat het begin van het 'pad' niet staat aangeduid... Weten waar je moet zoeken is geen overbodig luxe (en tevens waterbestendige schoenen aangezien je in het begin enkele riviertjes moet doorkruisen).