Okinawa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mangrove langsheen de Urauchi rivier

Okinawa,
Japan


Dit mangrove bos bevindt zich op Iriomote, één van Japan's laatste wildernissen. Iriomote maakt deel uit van de Okinawa-eilandengroep en ligt op minder dan 300 km van Taiwan.

De oostelijke zijde van Iriomote, waar de meeste ferry's van buureiland Ishigaki aankomen, wordt door slechts 1 weg verbonden met de westelijke zijde van het eiland. Deze weg volgt de noordelijke route en loopt over verschillende riviermondingen. In zo goed als elke riviermonding bevindt zich een mangrove bos. Deze bossen groeien op plaatsen waar het zoete en het zoute water met elkaar worden vermengd. Dit wordt ook wel brak water genoemd.

De foto hierboven is getrokken vanaf de brug over de Urauchi rivier, de grootste rivier op Iriomote. Aan de voet van de brug is het tevens mogelijk een kano te huren waarmee je het water op kan. Stroomopwaarts het ruige, tropisch regenwoud in, stroomafwaarts de oceaan tegemoet. Hou zeker rekening met de getijden want bij laagtij komen sommige stukken afgesloten te liggen van de rivier!