Honshu noord foto's & tips

'455416' door RenskeSpijkers '455416' door RenskeSpijkers

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Hoge palen

RenskeSpijkers

Tijdens onze wandeling van Magome naar Tsumago liepen we door prachtige stukjes bossen. Het ene moment ruig en vol begroeid en het andere moment een open bos met hele hoge stammen.

'455094' door RenskeSpijkers '455094' door RenskeSpijkers

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Houten kasteel

RenskeSpijkers

Op deze foto zie je het houten kasteel van Matsumoto. Dit kasteel is gebouwd in 1594 en is nog in originele staat te zien. Er is ook de gelegenheid om het kasteel van binnen te bezoeken maar helaas konden wij het niet zien doordat er werd gerestaureerd binnen in het kasteel De stad Matsumoto ligt in de Japanse Alpen en dit is ook de uitvalbasis om de bergen in te gaan.

'289249' door nicolette '289249' door nicolette

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Baby aapje in Japan

nicolette

Home alone. Dit schattige kleine aapje fotografeerde ik in een klein dorpje, vlakbij Nagano, Japan. Het dorp staat bekend om z'n onsens (hot springs). De onsens zijn niet alleen populair bij locals en toeristen, ook de apen zitten graag lekker in het hete water te chillen.

'456816' door RenskeSpijkers '456816' door RenskeSpijkers

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Home

RenskeSpijkers

Achter de drukke straten van Matsumoto vind je deze smalle rustige straatjes. Elk stukje grond wordt bebouwd ook wanneer het betekent dat er geen daglicht binnen komt. Je kijkt je ogen uit als je door deze straatjes loopt hoe men leeft...

'455842' door RenskeSpijkers '455842' door RenskeSpijkers

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Panorama

RenskeSpijkers

Soms vergeet ik dat ik met mijn iPhone ook mooie foto's kan maken :) En niet zo maar een gewone foto nee ook een Panorama schiet je zo uit de hand. Deze is van het Matsumoto Kasteel waar ik eerder ook een foto van plaatste.

'327537' door awesomemore '327537' door awesomemore

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Lantarens

awesomemore

Moderne Japanse binnenhuisarchitectuur onderscheid zich o.a. vanwege het principe minder is meer. Minimalisme is in. Daar had men vroeger minder last van. Toen geloofde men meer in de kracht van de herhaling. Dat levert mooie plaatjes op, zoals hier met ontelbare lantarens.

'336881' door awesomemore '336881' door awesomemore

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Left 2 Right

awesomemore

To the left to the right, round and round and out of sight, Up and down, side to side searching all over far and wide, To the left to the right, round and round and out of sight, Up and down, side to side searching all over far and wide, I was sitting at the station waiting for my train to a new destination to relax the strain, Call it a holiday, call it a break, it's just something to save me for saviors sake, And I'm not looking for trouble, I'm not not looking for fame, I'm not looking for anything, maybe a little bit of personal gain, I don't claim to be original, originality's not my claim, If someone does it better then do it like Curt Cobain, As you are, come as you like from far around and out of sight, Up and down, side to side searching all over far and wide, Left to the right!

'184734' door 1976Ben '184734' door 1976Ben

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Osore Zan

1976Ben

Waar de dode zielen dwalen. Mooie, intense plek, guur in de late herfst.

'285767' door 1976Ben '285767' door 1976Ben

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Towado-Ko

1976Ben

Vanuit bijvoorbeeld Hirosaki kun je een lange dagtocht naar Towado-Ko maken. Towado-Ko is één van de bekendere meren van Japan. Het staat bekend om het heldere water en de grote diepte (even geen idee hoe diep). Een wandeling langs het stroompje de Oraise brengt je naar de oever, waar je met een boot het meer over kunt steken. Van daaruit kun je weer met openbaar vervoer terugkeren naar Hirosaki. Ik was hier net iets te laat om optimaal van de herfstpracht te kunnen genieten, maar de guurheid gaf ook een bijzondere dimensie aan het meer en haar omgeving.

'490536' door ikkie77 '490536' door ikkie77

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Schoonheid in Japan.

ikkie77

Dit is slechts een klein detail van het prachtige houtsnijwerk op de tempels in Nikko ongeveer 125 kilometer ten noorden van Tokio. Als je deze tempels vergelijkt met andere tempels in Japan dan zijn dit echt de paradijsvogels. Waar in Japan toch vaak de eenvoud de kracht is van heiligdommen zijn ze hier in Nikko helemaal los gegaan op de decoratie. In het nationaal park Nikko zijn ook een aantal zeer mooie watervallen te zien. Een prachtige plek om even tot jezelf te komen na de drukte van Tokio.

'335011' door awesomemore '335011' door awesomemore

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Beestachtig

awesomemore

Tono Valley, ten Noorden van Sendai is een vallei vol rijst, tempels en tradities. Nadat de dorpsbevolking gewend is aan de plotselinge aanwezigheid van twee westerlingen, gaat het oogstfeest verder. De goden worden bedankt voor een mooi oogstjaar. Op de foto zie je de mannen die als boze geesten verkleed zijn een beestachtige dans uitvoeren. Later worden ze verjaagd door muziek.

'325959' door awesomemore '325959' door awesomemore

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Mos

awesomemore

Tijd en concentratie. Naast flora en ontwerp zijn dit twee ingredienten die het fundament vormen van een Japanse tuin. En waar mos in de ene tuin een glanzende hoofdrol opeist, speelt het in de andere tuin een arbeidsintensieve bijrol.

'336006' door awesomemore '336006' door awesomemore

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Tazawa-ko

awesomemore

Het diepste meer van Japan, Lake Tazawa (??? Tazawa-ko) ligt in het noorden van Honshu. Het meer is een populaire toeristische bestemming voor Japanners, mede dankzij de onsen in de heuvels rondom het meer en de nabijheid van Akita's (de provincie) grootste ski-gebied.

'219277' door 1976Ben '219277' door 1976Ben

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Osore Zan

1976Ben

Osore Zan betekent "Mount Fear" en staat voor de poort naar de hel. De zieltjes van dode kinderen zouden hier rondzwerven en overal staan kleine windmolentje om er voor te zorgen dat de zieltjes de goede kant opgaan. Overal is vulkanische activiteit (stoom uit de grond) en de sfeer is er zeer mystiek, zeker zoals op deze foto, laat in de herfst, wanneer het er erg guur is.

'363746' door sent '363746' door sent

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Kid

sent

I spend half a year in Japan. Travel and live among locals. people in Japan have good contact with nature, kids specially :)

'335438' door awesomemore '335438' door awesomemore

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Kouyou

awesomemore

Herfst in Japan. Dat heeft wel wat. De temperatuur is aangenaam, de lucht wordt minder zwaar, de bladeren betoveren het landschap. Japanners noemen dit kouyou.