Honshu centraal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Narapark: tempels en hertjes

Honshu centraal,
Japan


Het is druk in Nara Park, waar drie belangrijke tempels liggen. Vooral Todai-ji , een van de grootste houten boeddhistische tempels op aarde, is indrukwekkend. Todai-ji is in de 8e eeuw gebouwd, toen Nara de hoofdstad was van Japan.
Deze kinderen zullen misschien wel een beetje bang zijn van de enorme wachters in het gebouw en vol verwondering kijken naar naar de gigantische zittende boeddha. Ze zullen meer genieten van de 1000 Shikaherten die hier in het park leven. Op verschillende plaatsen in het park zijn “herten-koekjes” te koop om aan de herten te voeren. De dieren buigen zelfs als ze een koekje krijgen, maar kunnen ook brutaal zijn. Nu zijn wij de attractie. De kinderen zwaaien verlegen naar ons.
Nara Park ligt op ongeveer 20 minuten lopen ten oosten van het Kintetsu Nara station. Dit station is het eindpunt van de Kintetsu treinen vanuit Osaka en Kyoto. Toegang tot Nara Park is gratis, voor de tempels betaal je een klein bedrag. Er zijn geen poorten, dus het park is 24 uur per dag vrij toegankelijk.